Közélet

A vonaton is lehet helyjegyet venni áprilistól

A vonaton is lehet helyjegyet venni áprilistól

2016. március 31., csütörtök
A vonaton is lehet helyjegyet venni áprilistól
Új egyenruha lesz MÁV-nál

A vonaton is lehet helyjegyet venni áprilistól, ugyanolyan díjú felárral, mint a jegypénztárakban - közölte a MÁV-Start Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

Kiemelték: a MÁV-Start áprilistól módosítja díjszabási rendelkezésének több pontját. A legfontosabb változás, hogy a viszonylatra kiadott menetjegyeket csak azon induló és végállomások, megállóhelyek között lehet felhasználni, amelyeket a jegyen vásárláskor feltüntettek. A jegypénztárnál vagy online vásárlásnál is érdemes pontosan megjelölni a kiindulási és a célállomást. Erre főként azoknak az utasoknak kell odafigyelniük, akik a budapesti elővárosi közlekedésben eddig időnként más állomáson szálltak le vagy fel, mint amelyre a jegyet kérték. A bérletek néhány új viszonylatra is kiterjednek: ha a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár, a Budapest-Pusztaszabolcs vonalakon utazók bérletének kiindulási vagy célállomása a Déli pályaudvar, akkor a bérlet Kelenföld-Budapest-Keleti, Kelenföld-Kőbánya-Kispest között is használható. A Budapest-Vác-Szob vonalon utazók a bérletet Rákospalota-Újpest-Keleti pályaudvar között is használhatják akkor is, ha a bérleten a kiindulási vagy célállomás a Nyugati pályaudvar. Minden utas a ténylegesen megtett távolság után fizet menetdíjat a korábban alkalmazott virtuális számítások helyett. Ennek eredménye, hogy aki vidéki állomásról olyan viszonylatban utazik, amely elkerüli a Keleti, Nyugati és Déli pályaudvart - például Kőbánya-Kispestről Kelenföld irányába utazik tovább -, annak a vasúttársaság nem számítja fel a fejpályaudvarokig előírt távolságokat. A változások a menetjegy-módosítás és csere szabályait is érintik, bevezetik a pénztári menetjegycserét. A cserét kezelési költség felszámítása nélkül végzik a menetjegy érvénytartamának kezdetét megelőzően - 100 kilométer távolság feletti jegyeknél még az érvénytartam első napján is - abban az esetben, ha az utas a pénztárban azonos vagy magasabb értékű szolgáltatásra vonatkozó igényét jelenti be. Az az utas, aki a csere lehetőségével nem tud élni, a menetjegye kezelési költséges visszatérítését és új menetjegy kiadását továbbra is kérheti. A MÁV-Start áprilistól kizárólag az érvénytartam megjelölésével adja ki menetjegyeit. Az elővételes jegyvásárlás a pénztárakban, az automatáknál és az interneten is lehetséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.