Bulvár

Vádat emeltek a nagyfai fogolyzendülés ügyében

Vádat emeltek a nagyfai fogolyzendülés ügyében

2016. február 23., kedd
Vádat emeltek a nagyfai fogolyzendülés ügyében

Fogolyzendülés bűntette miatt vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a tíz idegenrendészeti őrizetessel szemben, aki tavaly ősszel követett el bűncselekményt a nagyfai táborban - tájékoztatta az ügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a vádirat szerint az országhatár tiltott áltépése miatt kiutasításra ítélt és az ennek végrehajtását idegenrendészeti őrizetben Nagyfán váró fogvatartottak elégedetlenek voltak helyzetükkel, és szabad eltávozásban is reménykedtek. Tiltakozásképpen tavaly október 23-án reggel az egyik zárkában nyolc fogvatartott felfeszítette a padlóhoz rögzített emeletes ágyat, majd eltorlaszolta azzal az ajtót. Az őrökkel közölték, hogy szeretnének szabadon távozni és ígéretet kapni helyzetük megoldására, nem fogadtak el ételt és öngyilkossággal is fenyegetőztek. Az elégedetlenség a fogvatartottak között több zárkára is átterjedt: a zendülők kilenc helyiséget rongáltak meg, betörték az ablakokat, a szektorajtók üvegezését, megrongálták a fűtésrendszert. A zendülés egészen éjjel 11-ig tartott, amikor kiürítették a körletet. A fogvatartottak közül a zárkák megrongálása közben többen könnyebben megsérültek - tudatta a csoportvezető ügyész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.