Írjon nekünk

Gazdaság

Szegedi Jobbik: Egy híján félszáz módosító

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

jobbik_sajttaj004kf

Rácz Tibor és pártja többek között útfelújításokra, gyalogátkelőhelyek létesítésére, idősek és fiatalok támogatására költene a város költségvetéséből.

“Szeged 2016-os költségvetésének bevételi oldala jól leképezi a város gazdasági életét: az iparűzési adó bevétele stagnál, nincs előrelépés. Mi azt valljuk, ha munka van, minden van, ha nincs munka, akkor semmi sincs” – mondta Rácz Tibor, a Jobbik Szegedi Szervezetének alelnöke. Úgy látja, a város csak az uniós források lehívására alapozza a fejlődést, hiányzik a koncepció. Egyoldalú, tudásalapú gazdaságot kíván fejleszteni az önkormányzat Rácz szerint, de ezt kevésnek tartja, több lábon kellene a városnak állnia. A jobbikosok azt gondolják, hogy a Fidesz-KDNP és a balliberális városvezetés nem hallgatja meg a szegedieket, ez utóbbira jellemző példának nevezte azt, hogy sem a szakmával, sem a városrészekben élőkkel nem konzultáltak a költségvetésről. Ezért január első hetétől kezdve a Jobbik lakossági fórumokat tart, terveik szerint március elejére a város egész területéről összegyűjtik a lakossági panaszokat, javaslatokat.

“Mi adtuk le a legtöbb költségvetési módosítót” – hangsúlyozta Rácz Tibor, ami igaz, még úgy is, hogy a törvényességi észrevételek után az 52-ből 49 módosító indítvány lett, mintegy 300 millió forintot csoportosítanának át. Költenének útfelújításokra, vízelvezető árkok rendbetételére, közlekedési lámpák kihelyezésére, gyalogátkelőhelyek létesítésére, játszóterek létrehozására.Közlekedésbiztonsági szempontból súlyos problémának tartja a Jobbik az Olajbányász tér és a Tarjáni villamosvégállomás közötti átkelést. Alapokat hoznának létre fiatalok és idősek számára: a szegedi első vállalkozók részére és az eseti támogatásra szoruló nyugdíjasok segítésére 30-30 millió forintot különítenének el. Növelnék a szociális ellátás keretösszegeit: idősügyi keretre, tűzifa-támogatásra, a gyermekek szünidei étkeztetésére többet szánnának.

jobbik_sajttaj003kf (1)

A térfigyelő kamerarendszer felújítását, esetleg később fejlesztését is szeretné elérni a párt. “Arab tavasz közelít Szeged felé” – vélekedett Rácz Tibor, ezért a Jobbik a rendőrséget segítő polgárőrök részére nyolcmillió forinttal több támogatást adnának az előirányzottnál.

“Az orvosi praxisok sorra betöltetlenek maradnak, ez egy orvosképzéssel, klinikai központtal rendelkező városban megengedhetetlen” – mondta a jobbikos politikus. Úgy gondolják, mindent meg kell tenni a folyamat fékezéséért, megállításáért, ezért azt javasolják, hogy a város szeptembertől támogasson ösztöndíjjal költségtérítéses képzésben résztvevő orvostanhallgatókat, akik ezért cserébe vállalják, hogy meghatározott ideig működtetnek egy háziorvosi praxist Szegeden. Kitakaríttatnák a Göndör sor melletti kiserdőt, akkor is, ha a tulajdonviszonyok rendezetlenek.

A szükséges forrásokat többek között az általános tartalékra, a városmarketingre és a Szeged Város Közösségért Közalapítvány támogatására szánt összegek csökkentése segítségével teremtenék elő.

Összesen 49 módosító indítványt nyújtott be a Jobbik a szegedi költségvetés kapcsán – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=608665

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 11.

Hirdetés

Kommentek

Gazdaság

Hová tűnt 281 millió forint a szegedi városházáról?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ennél égetőbb az a kérdés, hogy hová tűnt 2,24 milliárd forint a Szegedi Hulladékgazdálkodási cégből? UPDATE: Az önkormányzat szerint hazudik a kukaholding a pénzekről.

Tovább olvasom

Hírzóna

Karácsony előtt egekbe emelik a hal árát 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Lesz elég, de drágább lesz, mint tavaly.

Tovább olvasom

Hírzóna

Rengeteg pénzzel támogatják az ország déli részét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Javítják a vízgazdálkodást a homokhátságon. Több mint 6 millió eurót szánnak a beruházásra.

Tovább olvasom

Aktuál