Közélet

Kölnben 45 szexuális bűncselekmény miatt tettek feljelentést a karnevál alatt hétfőig

Kölnben 45 szexuális bűncselekmény miatt tettek feljelentést a karnevál alatt hétfőig

2016. február 8., hétfő
Kölnben 45 szexuális bűncselekmény miatt tettek feljelentést a karnevál alatt hétfőig

Kölnben és térségében 45-re emelkedett a szexuális bűncselekmény miatt tett feljelentések száma a karneváli szezon kezdete óta a németországi nagyváros rendőrségének hétfői összesítése szerint.

A kölni rendőrség közleménye szerint a városban és a kölni közigazgatási kerülethez tartozó Leverkusenben 352 embert állítottak elő, és közülük 62-őt őrizetbe vettek, továbbá elrendeltek 1079 kitiltást az utcai mulatságok csütörtöki kezdete és a karneváli szezon csúcspontja, a húshagyó kedd előtti hétfő (Rosenmontag) között. Hétfőre virradóra több verekedést miatt kellett intézkedni, két rendőr megsérült. Hétfőig 542 feljelentést tettek a rendőrségnél. A szexuális bűncselekmények miatt tett feljelentések száma 45-re emelkedett a hét végén regisztrált 38-ről. E cselekmények skálája a szexuális sértegetéstől a nemi erőszakig terjed. A Rajna-vidéki városban a biztonsági intézkedéseket a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadások és rablások miatt megszigorították, több mint kétezer rendőr ügyel a biztonságra. A keddig tartó karneváli szezon legnagyobb szabású rendezvényét, a Rosenmontag-felvonulást Észak-Rajna Vesztfália és Rajna-vidék-Pfalz tartomány több városában lemondták, mert a régiót elérte a Ruzica nevű vihar. Az óránkénti 90 kilométer sebességű széllökésekkel érkezett front miatt elmaradt a rendezvény a többi között Düsseldorfban és Mainzban, Észak-Rajna-Vesztfália és Rajna-vidék-Pflaz fővárosában, valamint Dortmundban, Essenben, Duisburgban, Münsterben, Trierben, Recklinghausenben és több kisebb városban. Kölnben megtartották a felvonulást, az első helyszíni jelentések szerint jelentős incidens nem történt. Szilveszter éjszakáján a 16 német tartomány közül 12-ben történtek csoportosan elkövetett szexuális bűncselekmények és rablások, illetve nők sérelmére elkövetett, szexuális molesztálással súlyosbított rablások. Az eddig azonosított feltételezett elkövetők néhány kivételtől eltekintve külföldiek, többségük észak-afrikai. A legtöbb eset Észak-Rajna-Vesztfáliában, illetve Kölnben, a tartomány legnépesebb városában történt, ahol ezernél is több feljelentést tettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.