Gazdaság

Cseh Tamás Program: 21 médium kapott támogatást

Cseh Tamás Program: 21 médium kapott támogatást

2016. február 25., csütörtök
Cseh Tamás Program: 21 médium kapott támogatást

Huszonegy könnyűzenei tematikájú médium összesen 21,3 millió forint támogatásban részesült a Cseh Tamás Program médiatámogatási alprogramja keretében.

Az orgánumok az elnyert összeget könnyűzenei tartalom készítésére és megjelentetésére fordíthatják. Meghívásos pályázat keretében támogatást nyert a Cseh Tamás Archívum, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Magyarock Hírességek Csarnoka Egyesület is - közölte a Cseh Tamás Programiroda csütörtökön az MTI-vel. A Cseh Tamás Program előző évadához képest újdonság, hogy a médiatámogatási alprogram keretében nemcsak a vidéki és kisközösségi rádiók és televíziók, hanem a szaksajtó is támogatásban részesülhet. Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium tavaly decemberben meghirdetett nyílt pályázata kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumoknak, illetve ilyen témájú mellékleteket megjelentető kiadóknak szólt. A kollégium a beérkezett 23 pályázat közül huszonegynek ítélte meg támogatást, összesen 21,3 millió forintot. A sikeres pályázók 500 ezer és 2 millió forint közötti összegeket nyertek. A győztesek között szerepel az A38 internetes blogja, a Lángoló Gitárok online zenei magazin, a Koncert.hu portál, a Kortárs online internetes folyóirat, a Dalok.hu, négy Veszprém és egy Fejér megyei napilap, a Recorder.hu, a Rockstar magazin, a Hammerworld, valamint a Zeneszöveg.hu is. A teljes névsor az NKA honlapján olvasható. A támogatás révén megvalósuló zenei rovatok, kiadványok részben a Cseh Tamás Program támogatott zenekaraival, rendezvényeivel és a program közreműködésével megvalósuló koncertekkel is foglalkoznak. A kollégium meghívásos pályázat révén 15 millió forintos támogatást nyújt a Cseh Tamás Archívum munkájához, 30 milliót pedig a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. keretében megvalósuló könnyűzenei örökség alprogramhoz. Mindezek mellett a Rockmúzeum fejlesztésére, népszerűsítésére és rendezvények szervezésére a Magyarock Hírességek Csarnoka Egyesület mintegy 5 millió forint támogatást nyert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.