Közélet

Afgánok lányokat zaklattak Kielben

Afgánok lányokat zaklattak Kielben

2016. február 26., péntek
Afgánok lányokat zaklattak Kielben

Lányokat zaklattak afgán állampolgárságú férfiak Kielben, és ellenálltak a velük szemben intézkedő rendőröknek - közölte pénteken a németországi város rendőrkapitánysága.

A közlemény szerint egy bevásárlóközpontban egy 19 és egy 26 éves afgán férfi egy 15, egy 16 és egy 17 éves lány nyomába szegődött, és egy vendéglőben mobiltelefonnal elkezdték fényképezni, filmezni őket. A felvételeket továbbították "harmadik személyeknek", mire néhány percen belül megjelent további "20-30 migrációs hátterű férfi, akik megfigyelték, zaklatták és követték" az áldozatokat - áll a közleményben, amely szerint a nyomozás jelenlegi állása alapján közvetlen érintkezésre, "testi túlkapásra nem került sor". Két áldozat félelmében elmenekült és "lerázta" nagyjából tíz üldözőjét, de a harmadik társuk iránti aggodalom miatt visszamentek a vendéglőbe, ahol a két afgán férfi rögtön melléjük ült és újra filmezni, fényképezni kezdte őket. Végül a jelenetet aggodalommal szemlélő kívülállók értesítették a biztonsági szolgálatot, amelynek tagjai riasztották a rendőrséget. A történtek helyszíni tisztázása, illetve négy gyanúsított előállítása közben "masszív sértegetésre, fenyegetésre, testi sértésre, súlyos testi sértés kísérletére és hivatalos személlyel szembeni ellenállásra került sor a bevetett rendőrök sérelmére" - áll a közleményben. Az érintett rendőrök munkaképesek maradtak, és sikerült a két fő gyanúsítottat, valamint további két gyanúsítottat előállítani. Mind a négy férfi ellen feljelentést tettek, a két kieli illetőségű afgánt őrizetbe vették - közölte a rendőrség a csütörtökön történt esetről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.