Közélet

A nagyfai menekülttábor megszüntetését kezdeményezi Algyő polgármestere

A nagyfai menekülttábor megszüntetését kezdeményezi Algyő polgármestere

2016. február 29., hétfő
A nagyfai menekülttábor megszüntetését kezdeményezi Algyő polgármestere
molnar_aron_sajttaj01_gs

A település közigazgatási területén működő nagyfai ideiglenes, nyitott befogadóállomás megszüntetését fogja kezdeményezni az algyői önkormányzat – közölte Molnár Áron független polgármester hétfőn a Tisza-parti községben. A képviselő-testület kedden foglal állást a kérdésben.

Egyre több bevándorló jelent meg Algyőn az elmúlt másfél-két hétben, akik a nagyfai nyitott befogadótáborból érkeztek. Több panasz is érkezett, volt, amikor a buszmegállóban egy fiatal nőt 10-15 ismeretlen fiatal férfi állt körbe, míg máskor a buszon „nonverbálisan” inzultáltak egy másik lányt.

Molnár Áron

polgármester szerint a legnagyobb gondot az információhiány jelenti, a múlt héten írásban kereste fel a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalt (BÁH), hogy megtudja, jelenleg mennyien vannak a nagyfai befogadóállomáson. Múlt év végén mintegy 80-an tartózkodtak ott, ám egyes értesülések szerint most akár 300-an is lehetnek. Úgy tudják, hogy a táborban nincs rendőri jelenlét sem, biztonsági őrök ügyelnek a rendre. „Ez azért is nagyon fontos, mert a nagyfai befogadóállomás mellett, illetve a tanyavilágban élő családok biztonságát nem tudják szavatolni” – közölte. Algyőn azt is szeretnék, hogy növekedjen a rendőri jelenlét. A településen polgárőrök is dolgoznak, illetve a Tarjánvárosi Rendőrőrssel is egyeztetnek. A nagyközség első embere úgy látja, nem szerencsés, hogy a nagyfai tábor nyitott, ezen mindenképpen változtatni kell szerinte. Elmondta, hogy tavaly nem találkoztak bevándorlókkal Algyő belterületén, akkor az volt a gyakorlat, hogy 1-2 napon belül továbbszállították őket, így lakossági panasz sem volt. Algyőn kedden tartanak rendkívüli testületi ülést, amelyen a polgármester azt fogja kezdeményezni, hogy csatlakozzanak

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter, Csongrád megye 4-es választókörzetének fideszes országgyűlési képviselőjének felvetéséhez, hogy Hódmezővásárhellyel és Maroslelével közösen kérjék a kormánytól a nagyfai tábor megszüntetését. Molnár Áron utalt

Orbán Viktor

miniszterelnök évértékelőjében elhangzottakra is, mondván, a magyar emberek igenis választhassák meg, hogy kikkel szeretnének együtt élni. „Mi most arra kérjük a magyar kormányt, hogy ez ne csak a jövőbeni tervekre vonatkozzon, hanem az Algyőn és a környező településeken jelenleg fennálló problémákra is. Az itt élők hadd dönthessék el, hogy szeretnének-e nap mint nap az itt tartózkodó bevándorlókkal találkozni” – közölte a nagyközség vezetője.

Az elmúlt másfél, két hétben jelentősen megnövekedett a településen megjelenő migránsok száma.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=613619 Közzétette: Szegedma Hírportál2016. február 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.