Egyetem

Ma már a romák 20 százaléka szerez érettségit

Ma már a romák 20 százaléka szerez érettségit

2016. január 2., szombat
Ma már a romák 20 százaléka szerez érettségit

Ma már a roma fiatalok 20 százaléka szerez érettségit - jelentette ki a cigány diákokat segítő Roma Oktatási Alap vezetője szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában.

A 16 országban tevékenykedő szervezet tízéves működése alatt ez a szám megduplázódott. Ugyancsak megduplázódott, és immár 2 százaléknyi a diplomát szerző roma diákok aránya - közölte

Szira Judit

. Elmondta: mintegy ezer fiatalt foglalkoztatnak különböző programokban, 6 éves korig fejlesztési projekteket, a kisiskolásoknak szakköröket, nyelvtanfolyamokat szerveznek. A főiskolások és egyetemisták tanulmányait a tandíj kifizetése mellett évi 800 euró ösztöndíjjal segítik. A diploma megszerzését annál is inkább fontosnak tartják, mert az elit kialakulása jó példát mutat a többi roma fiatal számára - mondta Szira Judit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.