Bulvár

Esőre vált az idő a hét második felében

Esőre vált az idő a hét második felében

2016. január 7., csütörtök
Esőre vált az idő a hét második felében
2014_havazas22_gs

Csütörtök kora délután megszűnik a havazás Csongrád megyében és az elkövetkezendő napokban nem is várható utánpótlás - esősre vált az idő, fagypont feletti hőmérséklettel.

A havazás csütörtök kora délutánig tarthat ki, utána megszűnik, eddig hat centiméter hó hullott le Szegeden, több nem is várható a Szegedi Magaslégköri Obszervatórium tájékoztatása szerint, mivel tegnap az eső volt a meghatározó, így alakult a

várt mennyiség

alatt a hótakaró. Nulla fok fölötti a hőmérséklet, így a hó olvadni fog, csütörtök délután pedig átmenetileg a felhőzet is felszakadozhat, akár napsütés is lehet, plusz egy-két fokig emelkedhet a hőmérséklet. Éjjel csökken a felhőzet, viszont zúzmarás köd képződik és mínusz hét fokig is lehűlhet az idő, ami nyomán a megmaradt hótakaró összefagyhat. Pénteken marad a felhős idő, napközben plusz két-három fokra lehet számítani, tehát folytatódik olvadás, szombattól keddig viszont jelentős esőre kell számítani, éjszakánként fagypont körül alakulhat a hőmérséklet, de lehet, hogy a fölött, napközben pedig plusz hat-hét fok is lehet a csúcshőmérséklet, vagyis jelentősen enyhül majd az idő: Keddtől azonban ismét lehűlés érkezik, jövő hét pénteken körül újabb mediterrán ciklon alakíthatja időjárásunkat - közölte a Szegedi Magaslégköri Obszervatórium. Várhatóan ismét megjelenik a hó. Várhatóan január első felében csapadékos keményebb télies idő jelentkezik, ónos eső nem várható a megyében, kedvező itt, mert eső, nem túl nagy hó, jó, mert nem volt annyi fennakadás.

Rövidre fogta a tél Szegeden: eláll a havazás, jelentős esőzés jön.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=600033

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.