Közélet

Ásotthalom ingyen telekkel segíti a 3 vagy több gyermeket vállalókat

Ásotthalom ingyen telekkel segíti a 3 vagy több gyermeket vállalókat

2016. január 15., péntek
Ásotthalom ingyen telekkel segíti a 3 vagy több gyermeket vállalókat
hazepites

Egyhangúlag döntött arról az ásotthalmi képviselő-testület, hogy ingyenesen bocsát építési telket biztosít a legalább három gyermeket vállaló magyar családoknak.

Azok, akik a CSOK keretében jogosultakká válnak új lakóingatlan építésére, Ásotthalmon ingyenesen juthatnak építési telekhez a képviselő-testület döntése értelmében. A CSOK ugyanis nem vonatkozik az építési telek megvásárlására, azt a családoknak önerőből kell megvásárolniuk. „Mi ezzel kívánunk segíteni. Célunk a népességünk megtartása és növelése. 14 beépítetlen építési telket jelöltünk ki, amelyek egy teljesen új utcát fognak alkotni. Most, első körben 4 telket hirdetünk meg. Az építési telkek egyenként közel 1700 négyzetméter alapterületűek, az ásotthalmi strandfürdő közelében, belterületen, de mégis a természet közelében, csendes helyen fekszenek. Családalapításhoz, gyermekneveléshez tökéletes helyszín” – tájékoztatott

Toroczkai László

, a település polgármestere. A beépítetlen telkek esetében elbírálás negyedévente várható. Az egyhangú testületi döntés január 14-én megszületett, jövő héttől lehet érdeklődni az ásotthalmi polgármesteri hivatal címén.

Tizennégy beépítetlen telket hirdetnek meg Ásotthalmon, ingyen telekkel segítik a legalább három gyermeket vállalókat.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=601491

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.