Közélet

MNV: határidőn belül kiadják a Paks II. Zrt. megvásárlásával kapcsolatos adatokat

MNV: határidőn belül kiadják a Paks II. Zrt. megvásárlásával kapcsolatos adatokat

2015. december 8., kedd
MNV: határidőn belül kiadják a Paks II. Zrt. megvásárlásával kapcsolatos adatokat

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. az ígéri, hogy a jogszabályban előírt határidőn belül kiadja az adatokat a Paks II Zrt. projektcég megvásárlásával kapcsolatosan.

A vagyonkezelő ezt kedden közölte az MTI megkeresésére annak kapcsán, hogy az Energiaklub másodfokon is nyert abban a perben, amelyet a Paks II Zrt. megvásárlásáról szóló szerződés nyilvánosságra hozásáért indított. Az MNV tájékoztatása szerint a másodfokú ítélet kézbesítése december 3-án történt meg, a társaság 15 napon belül teljesíti az adatok kiadását. Az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ Egyesület múlt csütörtökön közölte, hogy másodfokon is pert nyertek az MNV Zrt.-vel szemben, a jogerős ítélet szerint nyilvánosságra kell hozni a Paks II Zrt. felvásárlásáról szóló szerződést. Az Energiaklub felidézte, az új paksi atomerőmű építésére létrehozott MVM Paks II. Zrt.-t tavaly novemberben vásárolta meg az állam nevében a vagyonkezelő az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-től. A tulajdonosi jogokat 2014. november 15-től 2026. december 31-ig a Miniszterelnökség gyakorolja. Az Energiaklub az idén januárban kérte a vagyonkezelőt, hogy küldje meg az adásvételi szerződést. A szervezet arra volt kíváncsi, hogy milyen feltételekkel került közvetlen állami tulajdonba a paksi projektcég. Az MNV arra hivatkozva utasította el az adatigénylést, hogy a szerződés üzleti titkokat tartalmaz - közölte az egyesület, hozzátéve, hogy az adatigénylés elutasítása után fordultak bírósághoz. Márciusban született az első fokú ítélet, amely szintén a szerződés kiadása mellett döntött - emlékeztetett az Energiaklub.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.