Közélet

Madárlakásokat ajánlottak fel a Csillag fogvatartottjai Szegednek

Madárlakásokat ajánlottak fel a Csillag fogvatartottjai Szegednek

2015. december 17., csütörtök
Madárlakásokat ajánlottak fel a Csillag fogvatartottjai Szegednek
madarodu_atado09_gs

Harmincöt madárszállást kapott a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a Szegedi Fegyház és Börtön fogvatartottjaitól, akik egy pályázat keretein belül végeztek el egy faipari szerelő tanfolyamot, ennek vizsgamunkái voltak a madárlakok.

Csütörtök délelőtt adták át a a jóvátételi program keretein belül a Csillag fogvatartottjai

Makrai Lászlónak

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatójának a nyári két hónapos faipari szerelő tanfolyam után készült madárlakásokat egy zenés műsor mellett. "A fogvatartottak teljes foglalkoztatása a célunk, hogy megtanulják értékelni a munkát, ez a legfontosabb feladata a büntetés-végrehajtásnak" - mondta el

Tikász Sándor

bv. dandártábornok, intézetparancsnok. Kiemelte, hogy a Csillag és a város ilyen jellegű együttműködése nem új keletű, hiszen az elmúlt években volt rá példa, hogy fogvatartottak gyűjtöttek pénzt gyermek-egészségügyi intézményeknek a kis betegek játékaira, kórházak, közintézmények díszítésére képeket festettek, rajzoltak. "Még vizsgáljuk a helyszíneket, hogy hová helyezzük ki a madárlakásokat, ugyanis nem mindegy, hogy hová kerülnek, az égtájat, a fa fajtáját, a lak magasságát és a környezetet is figyelembe kell venni" - fejtette ki Makrai László. Minél hamarabb el kell helyezni a madárlakokat, hogy a madarak megtanulják, hogy hol van, még a téli időszakban, a fiókaköltés előtt, majd a madarak igényeihez igazodó lakok egész évben kint maradnak. Makrai László köszönetét fejezte ki a Csillag felé, hangsúlyozta, hogy örömmel vették az adományt.

A Csillag fogvatartottjai adnak lakot Szeged madarainak.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=597019

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.