Bulvár

Komoly mínuszokkal, havazással indul az új év

Komoly mínuszokkal, havazással indul az új év

2015. december 31., csütörtök
Komoly mínuszokkal, havazással indul az új év
2014_havazas33_gs

Az új év első napjaiban éjszakánként néhol akár mínusz 15 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő, de még nappal is fagypont körül alakul a hőmérséklet, emellett havazásra is számítani kell a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Január elsején, pénteken hajnaltól előbb az Észak-Dunántúlon, napközben a keleti megyéket leszámítva már több helyen várható hószállingózás, átmeneti gyenge havazás. Vékony hóréteg elsősorban a Balatontól északra, északkeletre alakulhat ki. Délelőtt a Tiszántúlon és Borsod nagyobb részén még több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet a Dunántúlon általában mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul. Az ország keleti felében lehet hidegebb, egyes fagyzugos helyeken mínusz 15 fokig is lehűlhet a levegő. Napközben mínusz 3 és plusz 1 fok közötti értékekre lehet számítani az újév első napján. Szombaton délutántól délnyugaton, estétől már nagyobb területen valószínű hószállingózás, havazás. A leghidegebb órákban mínusz 9 és mínusz 3 fok között, nappal mínusz 3 és plusz 3 fok között lesz a hőmérséklet. Vasárnap északkeleten lehet szűrt napsütés, itt nem valószínű csapadék. Másutt több helyen lehet hószállingózás, havazás. Néhol a szél is megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul, de északkeleten mínusz 10 fok is lehet. A nappali hőmérséklet mínusz 4 és 0 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Nulla fok alatti hőmérséklettel, helyenként havazással érkezik a 2016-os év - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=599307

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.