Bulvár

Izgalmas események várhatók a Naprendszerben 2016-ban

Izgalmas események várhatók a Naprendszerben 2016-ban

2015. december 31., csütörtök
Izgalmas események várhatók a Naprendszerben 2016-ban

A jövő év is izgalmasnak ígérkezik a Naprendszerben: 2016-ban a Merkúr bolygó átvonul a Nap előtt, valamint napfogyatkozások és napkitörések is megfigyelhetők lesznek - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Kiss László

csillagász az adásban elmondta: a január 3-áról 4-re virradó éjjel a Quadrantidák meteorrajt érdemes megtekinteni. Indonéziában március 9-én teljes napfogyatkozás, szeptember 1-jén Madagaszkáron gyűrűs napfogyatkozás lesz látható. Május 9-én egy Magyarországról is észlelhető esemény zajlik majd, amikor a Merkúr bolygó átvonul a Nap előtt, így a Nap, a Merkúr és a Föld egy vonalba kerül - közölte a csillagász, hozzátéve: erre a napra bemutató programokat is terveznek. A jövő évben is lesznek napkitörések, bár csökkenő gyakorisággal, emellett üstökösök jönnek-mennek majd - tette hozzá Kiss László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.