Közélet

Idén is megajándékozták a hátrányos helyzetű gyermekeket + FOTÓK

Idén is megajándékozták a hátrányos helyzetű gyermekeket + FOTÓK

2015. december 21., hétfő
Idén is megajándékozták a hátrányos helyzetű gyermekeket + FOTÓK
hatranyos_helyzetuek_ajandekosztas011kf

1993 óta rendezik meg a karácsonyi ajándékosztást a városházán. Ma két turnusban összesen háromszázan kaptak ajándékot.

Huszonharmadik alkalommal ajándékozták meg a hátrányos helyzetű gyermekeket Szegeden, az összes rendszerváltás utáni városvezetés megtartotta a hagyományt. 1993-ban ötszáz, 2015-ben háromszáz fiatalt ajándékoztak meg két turnusban. Az ajándékok beszerzésében többek között a dorozsmai művelődési ház és a Vöröskereszt is közreműködött. A háromszáz gyermeket a Vöröskereszt önkéntesei és a város pedagógusai ajánlották, a nevelőotthonok lakói is megjelentek. Több meghívott is saját készítésű meglepetéssel készül szerettei számára, levelezőlapot karácsonyfával, kis "könyvet" családi élményekkel állít össze. Kiderült, hogy csak jó gyerek van a teremben, vagy aki nem az, hamarosan megjavul, rendet rakva szobájában és nem válogatva ételben. Ebben az évben a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola három ifjú művésze lépett fel a rendezvényem, a Zrínyi Ilona Általános Iskola alsó tagozatos diákjai pedig mesejátékkal készültek. A rendezvény végén vehették át ajándékcsomagot a gyermekek, a könyvek, édességek, írószerek mellé mozijegy is járt. Délután Szeged amerikai testvérvárosának, Toledónak az ajándékait adják át, amelyek repülővel érkeznek Ohio államból.

1993 óta rendezik meg a karácsonyi ajándékosztást a városházán. Ma két turnusban összesen háromszázan kaptak ajándékot - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=597995

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.