Közélet

Elültették Gyálarét karácsonyfáját + FOTÓK

Elültették Gyálarét karácsonyfáját + FOTÓK

2015. december 24., csütörtök
Elültették Gyálarét karácsonyfáját + FOTÓK
gyalareti_karacsony09_gs

Szeged 3. számú önkormányzati választókörzetében két közösségi karácsonyi ünnepséget is tartottak a héten, együtt készülődtek a szentestére a kecskésiek és a gyálarétiek.

A múlt heti szép

szentmihályi ünnepséget

követően a 3. számú szegedi önkormányzati választókörzet két újabb településrészén is megtartották a közösségi karácsonyt. Ez a kerület attól különleges és izgalmas, hogy a sok hasonló vonás mellett mind a négy kis közösségének más-más az érettsége, más-más célokért dolgoznak a szentmihályiak, a klebelsbergtelepiek, a kecskéstelepiek és a gyálarétiek. Ezt jól példázta az idei adventi időszak is - húzta alá a körzet önkormányzati képviselője,

Nógrádi Tibor

(Fidesz-L.É.T.), aki részt vett a hétfői Kecskés István-telepi és a szerdai gyálaréti közösségi karácsonyon is. A SZEGEDma.hu-nak elmondta, a Kecskés István-telepen élők azzal keresték meg mint önkormányzati képviselőt, hogy segítsen egybefogni a több szálon futó karácsonyi ünnepségeket. Az eddigiek során külön ünnepelt az óvoda, az iskola és a nyugdíjaskör, a helyiek most egy nagy és gyönyörű kecskési karácsony vízióját rajzolták meg. Ennek egyik első lépése volt a művelődési házban a hétfő esti alkalom, ahol a kecskésiek karácsonyi dalokat énekeltek, szeretetvendéglátásban vehettek részt, de az idei karácsony misztériuma mellett már a jövő évi ünnep is szóba került. A megjelentek abban állapodtak meg, hogy már a következő esztendő első felében elkezdik előkészíteni, szervezni a művelődési ház nagytermébe megálmodott II. Kecskés István-telepi karácsonyt, amihez Nógrádi Tibor mindent segítséget megad.

Gyálaréten az ünnep fő motívuma ezúttal a falu karácsonyfájának elültetése volt. A helyiek tavaly is megpróbálkoztak már ezzel, akkor egy hatalmas, 2,5-3 méteres fát ültettek a művelődési ház mellett térre, ám 2015 forró, száraz nyara sajnos elvette a növény életét. A gyálarétiek hiába locsolgatták gondosan, a hatalmas hőségben nem tudták megmenteni a fát. Ez azonban nem vetette vissza a lelkesedésüket, és ezúttal egy kisebb, 80 centis ezüstfenyőt ültettek el, melynek sokkal jobbak a gyökeresedési esélyei. Reményeik szerint ez a 2015. december 23-án elültetett ezüstfenyő hosszú évtizedekig lesz a falu karácsonyfája. A közösségi ünnepség itt is szeretetvendégséggel zárult, illetve az otthon, családi körben megélendő szentestéhez kötődő várakozás gondolataival.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.