Közélet

Bakondi: érvényesíteni kell az unió szabályait

Bakondi: érvényesíteni kell az unió szabályait

2015. december 5., szombat
Bakondi: érvényesíteni kell az unió szabályait

Érvényesíteni kell az unió szabályait, így a dublini egyezményt is - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombat este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Hozzátette, ennek értelmében, ha valamelyik tagállam úgy dönt, hogy kitoloncolja azt a menekültet, akinek elutasították a kérelmét, akkor őt az első unióba lépés helyszínére, a legtöbb esetben Görögországba kellene toloncolnia. A La Libre Belgique című napilap internetes kiadása

Dominique Ernould

-t, az Idegenrendészeti Hivatal szóvivőjét idézve azt írta pénteken, hogy Belgium idén eddig 30 migránst toloncolt vissza Magyarországra, és közülük 29-et a Dublini Egyezményben rögzített szabályok alapján utasított ki. Ezzel kapcsolatban

Bakondi György

azt mondta, jogilag azért bonyolult a helyzet, mert a dublini egyezményt Németország felfüggesztette. Hangsúlyozta, Magyarországon jól működő menekültügyi rendszer van, ezt bizonyítja, hogy 400 ezer migráns haladt át a rendszeren és az kibírta a nyomást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.