Közélet

Magyarországi diplomaták házastársait fogadta a Sándor-palotában Herczegh Anita

Magyarországi diplomaták házastársait fogadta a Sándor-palotában Herczegh Anita

2015. november 24., kedd
Magyarországi diplomaták házastársait fogadta a Sándor-palotában Herczegh Anita
Áder János; Herczegh Anita

A Magyarországra akkreditált misszióvezetők házastársait látta vendégül kedden a Sándor-palotában a köztársasági elnök felesége.

Herczegh Anita

a diplomata feleségekhez, illetve férjekhez intézett köszöntőjében elmondta, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatalnak otthont adó épület nemcsak gyönyörű és méltóságteljes, hanem a közélet és az informális társadalmi események helyszíne is. Vendégeinek reményét fejezte ki, hogy a látogatás is alkalmat kínál nekik arra, hogy megtapasztalják az ország baráti nyitottságát és vendégszeretetét.

Áder János

köztársasági elnök több mint három évvel ezelőtti hivatalba lépése óta Herczegh Anita évente kétszer szervez programot a misszióvezetők házastársainak, akik valamennyien a Diplomata Házastársak Budapesti Egyesületének tagjai, és ennek a szervezetnek a keretében valamilyen formában viszonozzák is a meghívást. A köztársasági elnök felesége nyár elején hagyományosan egy egész napos kiránduláson mutatja be Magyarország különböző vidékeit - idén Herendet és Tihanyt keresték fel -, míg ősszel Budapesten fogadja őket egy kulturális program keretében. Tavaly a Parlamentbe látogattak el, ezúttal pedig - ami már a negyedik ilyen alkalom - a Sándor-palotára esett a választás. A keddi eseményen 32 diplomatafeleség - köztük Azerbajdzsán, Franciaország, Lengyelország, Kuba, Pakisztán és Nigéria budapesti nagykövetének házastársa -, valamint az amerikai, mexikói és litván képviselet részéről három diplomataférj vett részt. A vendégek megismerkedhettek a Sándor-palota történetével, valamint bejárhatták a patinás épületet. A Sándor-palotában tett séta végén Herczegh Anita vendégei a

Timár Sándor

koreográfus és

Timár Böske

táncművész által 1993-ban alapított Csillagszeműek Táncegyüttes produkcióját nézhették meg. Herczegh Anita a sajtó képviselőinek elmondta, hogy ezek a találkozások nagyon fontosak, hiszen olyan barátságok szövődnek, amelyek kihatnak az országok közötti kapcsolatokra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.