Sport

Labdarúgás: első homokháti derbijére készül Mészáros Tibor

Labdarúgás: első homokháti derbijére készül Mészáros Tibor

2015. november 12., csütörtök
Labdarúgás: első homokháti derbijére készül Mészáros Tibor
morahalom_fk12_gs_meszaros_tibor

Szombaton ismét megrendezik a homokháti örökrangadót: az Ásotthalom a Mórahalmot fogadja. Mindkét együttes remek formában várhatja a hétvégi találkozót, amely előtt a mórahalmiak nyári igazolását, Mészáros Tibort kérdeztük.

Az elmúlt fordulóban zsinórban a harmadik győzelmét aratta a Csongrád megyei I. osztályban a Mórahalom VSE:

Magyar György

tanítványai hazai pályán zsebelték be nyolcadik sikerüket, amivel egyben

elvették a Szeged 2011 B együttesének veretlenségét

, ezzel pedig továbbra is tartják harmadik helyezésüket a tabellán. „Úgy készültünk erre a meccsre, hogy számunkra ez létfontosságú, hiszen egy esetleges vereséggel nagy szakadék keletkezett volna a dobogós helyektől számunkra. Ennek megfelelően is játszottunk, a meccs képét nézve mi uraltuk azt, helyzeteket tudtunk kialakítani, megérdemelten nyertünk végül. Tudtuk, hogy jó csapat ellen fogunk játszani, de úgy érzem, mi domináltunk végig” - tekintett vissza a hétvégi győzelemre

Mészáros Tibor

.

Válogatott várakozás

"Még ha mi is vagyunk a leggyengébbek a pótselejtezős csapatok közül, nekem nem szimpatikus, hogy a norvég válogatott ennyire, ilyen látványosan örült nekünk. Azt várom, hogy kijutunk végre az Eb-re, és ezáltal örömet tud szerezni a magyar válogatott a magyar embereknek. Nem várok szép meccseket, kevés gólos, csúnya meccsekkel, de jussunk ki. Idegenben mindenképpen szereznünk kellene ehhez egy gólt" - mondta el a norvég-magyar pótselejtezővel kapcsolatban a Mórahalom VSE játékosa.

A mórahalmiak bár egy értékes

szentesi győzelemmel

indították a szezont, ez után az

FK Szeged ellen

hazai pályán, majd Csongrádon is egygólos vereséget szenvedtek, ezt követően azonban nem talált legyőzőre a gárda az eltelt kilenc fordulóban, ennek köszönhetően pedig ott áll a dobogó alján – mindössze három pontra a második, hétvégi ellenfél Ásotthalom mögött. „Jól kezdtük a szezont, hiszen Szentesen nyertünk három-nullra, és láthatjuk, hogy az a Szentes egy jó csapat. Bár nem szabad mindent a szerencsére fogni, de az FK Szeged ellen szinte végig beszorítottuk ellenfelünket, helyzetek sokaságát hagytuk ki, talán a rossz helyzetkihasználásunk mellett az volt a gond, hogy felállt védelem ellen talán nehezebben megy a játék, vagy ha egyből nem rúgunk gólt, akkor kicsit idegessé válik a csapat, és elkezdünk görcsölni, ez beigazolódott mondjuk az UTC ellen is. A Csongrád elleni meccsünk kicsit más volt, mert ott el kell ismernünk, a hazai csapat jól játszott, de az UTC ellen is rengeteg helyzetet hagytunk ki attól függetlenül, hogy ők lelkesen védekeznek. Számunkra ezek a meccsek nagyon nehezek, ugyanez volt a SZVSE ellen is, de ott szerencsére sikerült begyötörni egyet” - összegezte a szezon eddigi részét csapata szempontjából Mészáros Tibor. A tavalyi szezonban még az UTC-t erősítő játékos a nyáron váltott, és a mórahalmiakhoz igazolt, ezzel kapcsolatban Mészáros Tibor úgy fogalmazott, az UTC-nél tisztában volt vele, hogy szinte az összes csapattársa más csapatot talált magának, neki is több lehetősége volt, de a Mórahalom volt a legszimpatikusabb ezek közül. „Ismertem a játékosokat és a körülményeket is, ami nagyon fontos, hiszen egy csodálatos pályánk van, illetve az egész komplexum önmagáért beszél. Amikor beszéltem Magyar Gyurival, ő is szimpatikus célokat vázolt fel, illetve egy jó csapatról van szó, hiszen folyamatosan ott vannak a megye élvonalában” - tért ki a nyári váltásra Mészáros Tibor.

morahalom_fk21_gs_meszaros_tibor

A Mórahalomra ugyanakkor egy nagyon fontos mérkőzés vár szombaton: az Ásotthalom elleni mérkőzést mindig megkülönböztetett figyelemmel kísérik a szurkolók, ezúttal azonban a puszta presztízsen túl a második hely is a tét, hiszen aki nyer, az másodikként várhatja majd az őszi idényből hátralévő három fordulót, ugyanakkor egy ásotthalmi sikerrel már hat pont lenne a Mórahalom hátránya riválisa mögött. „Számomra új ez a homokháti derbi, de a többiek már meséltek róla, hogy rengeteg nézőt megmozgat, illetve a szurkolók is mondták, hogy az Ásotthalmot meg kell verni. Számomra külön presztízs, hogy négy volt csapattársam is ott játszik” - mondta el a mórahalmiak játékosa, akinek e mellett a párja miatt is különleges lesz a szombati meccs, hiszen az ásotthalmiakat erősíti

Vincze Barbara

az Ásotthalom masszőre. „Szokott heccelni, hogy mi lesz akkor, ha nyernek, de hát nem fognak. Fura lesz egy kicsit, de nem hiszem, hogy ezzel fogok foglalkozni, majd meccs után megbeszéljük. Azért jobb lesz, ha én heccelhettem majd őt a meccs után” - tért ki a házon belüli rivalizálásra a mórahalmiak középpályása. Mészáros Tibor számára bár a homokháti derbi új lesz szombaton, de pályafutása korábbi szakaszáról van már tapasztalata az ilyen hőfokú meccsekről, hiszen szülővárosában, Tótkomlóson több alkalommal is játszhatott a Mezőhegyes ellen, ami hasonló rangadónak számít a szomszéd megyében. „Helyezéstől függetlenül is alapból rangadó lenne, ott is volt, hogy az egyik jobban állt, a másik kevésbé, most viszont mindkét csapat ott van az elején, és egy győzelemmel előznénk. Tótkomlóson is külön hangulata volt a Mezőhegyes elleni meccseknek, ezt jó volt megélni megyei szinten, mikor pénztárgépszalagokat dobáltak, transzparensek voltak ha volt egy mezőhegyesi a tótkomlósi csapatban, vagy fordítva. Meg aztán persze fél évig lehetett heccelni a másikat” - fejtette ki korábbi rangadós élményeit Mészáros Tibor. A Mórahalomnak nem csak azért lehet fontos a szombati meccs, mert befoghatja pontszámban ellenfelét, hanem mert ezt követően három, nyerhetőnek tűnő meccs vár rá az őszi szezon hajrájában, hiszen a Kistelek-Tiszasziget-Újszentiván hármas ellen zárják az idény első felét Szőke Péterék, így jó esélyük van arra, hogy a második helyen tölthessék majd a téli szünetet. „Mindenféleképpen a maximális pontszámra törekszünk, úgy készülünk, hogy ezt a tervet meg is tudjuk valósítani. Sportemberek vagyunk, alapból minden meccsre úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk” - nyilatkozta portálunknak Mészáros Tibor.

Először játszik mórahalmi színekben az Ásotthalom ellen Mészáros Tibor.http://szegedma.hu/?p=587874

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.