Sport

Hátország: a Karolina-gimnázium frizbisei is megméretteték magukat Budán

Hátország: a Karolina-gimnázium frizbisei is megméretteték magukat Budán

2015. november 30., hétfő
Hátország: a Karolina-gimnázium frizbisei is megméretteték magukat Budán
karolina_frizbi_eloolimpia

November 20-án az ELTE Bogdánfy utcai sporttelepe adott otthont az általános és középiskolás csapatok számára kiírt ultimate ElőOlimpiának. A négy korosztályban 20 intézmény összesen 270 tanulója szállt versenybe a végső győzelem reményében.

Szegedről a Karolina Katolikus Általános Iskola és Gimnázium delegált csapatot a VI. korcsoportba. Az iskola diákjai a 2014-ben elindított suli frizbi program keretei között ismerkedtek meg a sportággal, amely során a Szufla együttese ismertette meg a fiatalokkal a játék alapjait a testnevelés órákon. A programhoz összesen négy szegedi középiskola csatlakozott, amelyek kivétel nélkül meg is mérettették magukat a

májusi Suli Frizbi Kupán

. A Karolinában azóta is aktív frizbis élet zajlik, szakkör keretében űzik a gimnazisták a sportot. A csapat a budai helyszínen némi bemelegítést követően a debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziummal csapott össze először, és bár a hajdúságiak már 4-0-ra is vezettek, a szegedi fiatalok egy produktív periódussal 7-3-ra kozmetikázták a végeredményt. A második fellépésen ismét egy cívisvárosból érkezett rivális következett a Fazekas Mihály Gimnázium személyében. A támadások és védekezések ezúttal sajnos nem sikerült olyan rendezettre, így a Karolina 8-1-es vereséget szenvedett ezen az összecsapáson. Harmadik alkalommal sem maradtak a szegedi fiatalok Debrecenből érkezett ellenfél nélkül, a Vegyipari Szakközépiskola 7-2-es sikere arról árulkodik, a Hajdú-Bihar megyei városban komolyan veszik a frizbit mint sportágat. Zárásképp a fővárosi Móricz Zsigmond Gimnázium várt a karolinásokra, akik egy végletekig kiélezett meccsen, az utolsó percben kivitelezett nagyszerű csapatjátékkal tudták megszerezni a győzelmet érő pontot. (3-2) A Tisza-parti város alakulata összesítésben így a 9. helyen zárt a 12 gárdát számláló mezőnyben. "Gratulálok az egész csapatnak, nagyszerűen helytálltak a nap folyamán! Jó volt látni, hogy a kezdeti nehézségek ellenére nem ment el a kedve senkinek, sőt, a végére inkább megjött. Ez hozta meg a győzelmet is az utolsó meccsen. Folyamatosan fejlődött mindenki, és kezdte húzni előre a többieket minden csapattag. A végére elmúlt a kezdeti megilletődés, így jobban tudtunk koncentrálni a játékra. Az utolsó két meccsre mindenkit sidelinera állítottam, hogy onnan segítse a csapatot, ami szemmel látható eredményt hozott. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult, hogy el tudjunk ma jutni erre a fantasztikus versenyre. Áprilisban jöhet a folytatás!" - fogalmazott portálunknak a szegedieket edzőként elkísérő

Rózsa Tibor

, utalva arra, hogy a jövő évben már frizbis diákolimpiát is rendeznek hazánkban, lévén, hogy az ultimate frizbi bekerült a diáksportok közé. "Január elején újra felkeressük az iskolákat, hogy kiderüljön, kik azok, akik szívesen részt vennének a diákolimpián. A Szufla tagjaival ezeknek az iskoláknak szeretnénk segítséget nyújtani a felkészülésben, hiszen még nagyon fiatal sportágról van szó" - tette hozzá.

Ultimate frizbi ElőOlimpia (2015. november 20., Budapest):

VI. korcsoport

1. Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium (Budapest) 2. Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium (Debrecen) 3. Ady Endre Gimnázium (Budapest) 4. Fazekas Mihály Gimnázium (Debrecen) 5. Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium (Budapest) 6. Krúdy Gyula Gimnázium (Nyíregyháza) 7. Vegyipari Szakközépiskola (Debrecen) 8. Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola (Kunszentmiklós)

9. Karolina Általános Iskola és Gimnázium (Szeged)

10. Móricz Zsigmond Gimnázium (Budapest) 11. Ady Endre Gimnázium és Szakközépiskola (Nagyatád) 12. VIK Baptista Középiskola és Szakiskola (Budapest)

Népes mezőnyben, a fővárosban mérettették meg magukat a Karolina-gimnázium frizbisei - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=592999

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.