Közélet

A lakosoktól várják a városfejlesztési ötleteket

A lakosoktól várják a városfejlesztési ötleteket

2015. november 26., csütörtök
A lakosoktól várják a városfejlesztési ötleteket
botka_sajttaj01kf

Több mint két év előkészítési időszak szükséges Odessza és Tarján városrészek, valamint az újszegedi liget fejlesztésére. A szegedi önkormányzat a lakosságtól várja az ötleteket.

Botka László

polgármester csütörtökön beszélt a város 700 millió forintos integrált rehabilitációs programjáról a Tarjáni víztorony tövében. Kiemelte, több tucatnyi fejlesztést dolgozott ki a város, így az ELI lézeres kutatóközpont melletti ipari parkra, a város közlekedési infrastruktúrájának fejlesztésére, közintézmények, köztük óvodák és orvosi rendelők felújítására vonatkozóan. A tervezési fázis jövő évben kezdődik és két évig tart, addig a városvezetés Tarján és Odessza lakosaitól várja az ötleteket. Kérdőíveket szórnak szerte a városrészekben, melyben többek között arra kíváncsiak, mely játszóterek és köztéri sportlétesítmények szorulnak felújításra, hol lenne szükség kutyafuttatóra vagy közösségi kertre. A kezdeményezéseket fontossági sorrendbe is állíthatják.

A javaslatokat kérdőíven lehet leadni.http://szegedma.hu/?p=591877

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.