Sport

Vizes-vb 2017: elégedett a munkálatokkal a FINA ügyvezető igazgatója

Vizes-vb 2017: elégedett a munkálatokkal a FINA ügyvezető igazgatója

2015. október 19., hétfő
Vizes-vb 2017: elégedett a munkálatokkal a FINA ügyvezető igazgatója
Fürjes Balázs; Gyárfás Tamás

Rendkívül elégedett a 2017-es budapesti vizes világbajnokság fő helyszínének, a Dagály Úszóarénának a munkálataival Cornel Marculescu, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója.

Marculescu

szerint hatalmas a fejlődés a májusi alapkőletétel óta és úgy látja, soha nem épült még olyan gyorsasággal úszócsarnok, mint most Budapesten, a Dagály strandnál. Úgy vélte, minden adott ahhoz, hogy a magyarországi legyen minden idők legjobb vizes világbajnoksága. A FINA-vezető azt követően beszélt erről, hogy hétfőn az általa vezetett delegációval megtekintette a 2017-es magyarországi vizes világbajnokságra épülő létesítmény munkálatait. "Biztos vagyok benne, hogy rendben elkészül az uszoda.

Orbán Viktor

miniszterelnök nélkül mindez nem jöhetett volna létre" - mondta Marculescu, aki külön megköszönte a támogatást Tarlós István főpolgármesternek is. Marculescu és

Fürjes Balázs

, a kiemelt budapesti kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a látogatás keretében aláírta az aréna végleges terveit

Gyárfás Tamás

FINA-alelnök, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a 2017-es vb szervezőbizottságának társelnöke jelenlétében.

Fürjes Balázs

elmondta, a földmunkák és az alapozás befejeződött, a szerkezetépítés üteme halad, az úszóaréna négy, egyformán 27 méteres saroktornya közül kettő már elkészült. A vb megrendezése páratlan lehetőség Budapestnek és Magyarországnak - hangsúlyozta. A kormánybiztos egyúttal kijelentette, a FINA döntése, amellyel Magyarországnak adott lehetőséget, elsősorban a bizalomról szólt. "Mi két év alatt felépítjük, ami a világban többnyire négy-öt évig tart. Ötezer magyar embernek ad munkát, ötezer magyar családnak biztosít megélhetést, az egész világ figyelme Budapestre irányul." Elmondta, a tervek szerint 2017 májusára elkészülő úszóaréna a világbajnokságra 15 ezer, azt követően ötezer férőhelyes lesz. Hozzátette, a környékbeliek életét nem zavarja meg az építkezés, és az előzetes tervekkel ellentétben a Dagály strand a 2016-os szezonban is nyitva tart majd. Hozzátette, több százezer turista érkezik majd Budapestre, több milliárd tv-néző figyeli majd az eseményeket, ezáltal jelentősen megnövekednek az adóbevételek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.