Közélet

Több mint nyolcszáz diák a kamara pályaorientációs napján

Több mint nyolcszáz diák a kamara pályaorientációs napján

2015. október 15., csütörtök
Több mint nyolcszáz diák a kamara pályaorientációs napján
palyaorientacios_nap01

Több mint 800 Csongrád megyei általános iskolás ismerkedett a szakmákkal csütörtökön a Szent-Györgyi Albert Agórában Szegeden. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakmák az Ágóra Színpadán című rendezvényének célja a pályaválasztás előtt álló tanulók döntésének megkönnyítése volt.

A kipróbálható eszközökkel és látványos bemutatókkal érkező cégek mellett a megye szakképző intézményeinek egy része is képviseltette magát a programon. Az Agórában főkánt a hiányszakmákból kaptak ízelítőt a fiatalok. A foglalkozások teljesen interaktívak voltak, és nem hiányoztak a szakképzés legmodernebb eszközei sem. Szimulátorok segítségével avatták be őket például a hegesztés, vagy éppen a targoncavezetés rejtelmeibe. A fiatalokat szakmatörténeti kiállítás, pályaválasztási tanácsadás, automatizált gyártósorok és robotok fogadták. A cukrászok által készített nyalánkságokon túl, a szimulátorok és az emelőkosaras teherautó és a rendőrség bűnügyi technikai állomása mellett a rendkívül élethűre sikerült balesetszimulációs standnál volt a legnagyobb az érdeklődés. Ott a vállalkozókedvűek professzionálisan kreált álsebeket készíttethettek maguknak.

Horváth Gábor

, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képzési igazgatója kiemelte: rendkívül fontos, hogy a gyerekek testközelből ismerkedjenek a szakmákkal, mivel erre alapozva dönthetik el a legkönnyebben, hogy mivel szeretnének foglalkozni a jövőben. Hozzátette: az eseményen bemutatott szakmák többsége a hiány-szakképesítések közül került ki. Ezek közé tartozik egyebek mellett a mechatronikus karbantartó, a mechatronikai technikus, a gépi forgácsoló, a központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, az épület- és szerkezetlakatos, a húsipari termékgyártó, a gyakorló ápoló, a női szabó, a villanyszerelő és a szociális gondozó és ápoló szakképesítés is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.