Egyház

Rózsafüzér társulatok országos találkozójának ad otthont Kunszentmárton

Rózsafüzér társulatok országos találkozójának ad otthont Kunszentmárton

2015. október 14., szerda
Rózsafüzér társulatok országos találkozójának ad otthont Kunszentmárton
rozsafuzer_biblia_vallas

Október 17-én, szombaton Kunszentmártonban rendezik a Rózsafüzér Társulatok I. Országos Találkozóját.

A közelgő 2016-os év kettős jubileuma a katolikusoknak:

Szent Márton

születésének 1700. és a Szent Domokos Rend megalapításának 800. évfordulója. E kettős jubileumra készülődés jegyében a kunszentmártoni Szent Márton Plébánia rózsafüzéres csoportjai október 17-én, szombaton megrendezik a rózsafüzér társulatok első kunszentmártoni találkozóját, amelyre szeretettel hívják a rózsafüzéres társulatokat. Az idén Kunszentmárton is 800 éves! Az imatalálkozókra Szombathelyről Kunszentmártonba érkezik Szent Márton ereklyéje, az imádságokat ennek jelenlétében végzik. A kegyes hagyomány szerint a szentolvasót vagy rózsafüzért Szent Domonkos atya a Szűzanyától kapta. A szentolvasó minden formája 1877-től a Szent Domonkos Rend lelki irányítása alá tartozik. S valóban, a szerzetesrend működésének betiltásáig (1950) a domonkosok fogták össze a rózsafüzért imádkozó híveket a mindenkori Magyarországon, irányították a társulatok működését, megjelentették a Rózsafüzér Királynéja című havi folyóiratot, s ellátták a híveket áhítati irodalommal. A kunszentmártoni találkozón éppen ezért domonkos szerzetesek és domonkos nővérek is közreműködnek. A szentolvasó örvendetes, fájdalmas és dicsőséges titkait

Szent II. János Pál

pápa 2003-ban kiegészítette a magyar (székely) gyökerű világosság olvasó titkaival. A 800 éves domonkos jubileum keretében a 800 éves kunszentmártoni Szent Márton plébánia rózsafüzéres csoportjai egész napos találkozóra, imádságos emlékezésre hívják meg az Alföld, Kelet-Magyarország és a szomszédos országok rózsafüzér társulatait. Ezáltal kívánnak lehetőséget adni annak megmutatására, hogy sokan vannak még a szentolvasóval Istent dicsérő és Máriát tisztelő hívek. Az egész napos program lehetőséget biztosít a találkozásra, a kapcsolatépítésre, egymás hitének megerősítésére, hitbeli ismeretek gyarapítására.

A program:

9.00-tól gyülekező 10.00-11.00 H. I. F. von Biber: Rózsafüzéres szonáták Köszöntők Előadások a szentolvasó történetéről és lelkiségéről 11.00 Koncelebrációs szentmise. Körmenet 12.00-13.30 ebéd, gulyásleves (kiegészíthető saját tarisznyából, vagy a helyi boltok, cukrászdák kínálatából) 13.30 A szentolvasó közös elimádkozása: 16.00 H. I. F. von Biber: Rózsafüzéres szonáták 16.30 A vásárolt kegytárgyak, szentolvasók megáldása Te Deum és áldással megerősítve hazaindulás. 9 órától a találkozó befejezéséig kiadványok, kegytárgyak, emléktárgyak vásárlására lehetőség a főtéren, a templom körül elhelyezett sátrakban. A vásárolt kegytárgyak megáldása a program végén, 16.30-kor a Szent Márton plébániatemplomban.

A találkozó helyszíne:

Szent Márton Plébánia, 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.