Közélet

MSZP: kinek az érdekében állt az ESZOSZ megbuktatása?

MSZP: kinek az érdekében állt az ESZOSZ megbuktatása?

2015. október 10., szombat
MSZP: kinek az érdekében állt az ESZOSZ megbuktatása?

Az MSZP arra keresi a választ, hogy az állami oldalon kinek az érdekében állt az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) megbuktatása.

Bangóné Borbély Ildikó

szocialista országgyűlési képviselő szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, a szövetkezet 2800 munkavállaló foglalkoztatására tett ígéretet, erre el is költött 1,3 milliárd forint közpénzt, ugyanakkor a munkavégzés és a kifizetések nem valósultak meg. Felidézte, a Miniszterelnökséget vezető

Lázár János

hétfőn, a parlamentben azt mondta, az állami erdőgazdaságok az ígéret ellenére nem biztosítottak munkát ezeknek az embereknek. A magyar állam az egyik kezével adott, a másik kezével részben hozzájárult a program megbukásához - fogalmazott a tárcavezető, aki akkor hozzátette: az erődgazdaságokban oda van ígérve a fa másnak, hogy ez kinek az érdekét szolgálja, ennek közösen utána kell nézni. Az MSZP képviselője ezzel összefüggésben érthetetlennek nevezte, hogy miközben Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter aláírásával támogatta az ESZOSZ-programot, addig a tárcája alá tartozó állami erdőgazdaságok elszabotálták a pályázatban szereplő erdőterületek rendelkezésre bocsátását. "Hány Fazekas Sándor nevéhez kötődő botránynak kell még kiderülnie ahhoz, hogy a miniszter lemondjon pozíciójáról?" - kérdezte Bangóné Borbély Ildikó, aki szerint az erdőgazdaságok évente több tízmilliárd forintot tüntettek el "maffiamódszerekkel".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.