Sport

Labdarúgás: egy hétre látta vendégül a SZEOL a paksi fakót + FOTÓK

Labdarúgás: egy hétre látta vendégül a SZEOL a paksi fakót + FOTÓK

2015. október 4., vasárnap
Labdarúgás: egy hétre látta vendégül a SZEOL a paksi fakót + FOTÓK
szeol-paksII06kf

Parádés játékkal, hét gólt lőve nyerte soros bajnoki mérkőzését a SZEOL SC a vendég Paks II. ellen.

A találkozó előtt vészjósló névsor jelent meg a paksiak részéről, hiszen a kezdőben öt olyan játékos is akadt, akinek már van NB I-es tapasztalata, köztük például az a

Rodenbücher István

, aki több mint kétszáz alkalommal lépett pályára a magyar élvonalban, 2008-ban bajnok is lett az MTK-val, kétszer pedig a válogatott mezét is magára húzhatta. A kezdősípszót követően aztán szinte azonnal vezetést szerezhettek volna a vendéglátók egy kis szerencsével, de

Puskás Csaba

veszélyesen csavarodó szöglete végül elkerült a hosszú felső sarkot. A 9. percben aztán egy nagy hibát kihasználva jutottak vezetéshez a Tolna megyeiek:

Leindler Domonkos

előbb rossz ütemben lépett ki egy felívelésre, majd rossz helyre is ütötte ki azt, így

Péter Antal

szabadon emelhetett 18 méterről az üres kapuba. (0-1) Negyedóra elteltével kezdett ébredezni a bekapott gól okozta sokkból a hazai együttes, a 19. minutumban pedig már döntetlen volt az állás, miután

Kéri Tamás

centerezését

Beretka Péter

passzolta a kapus mozgásának irányával ellentétesen a rövid alsóba. (1-1) Sőt, öt percre rá már a szegediek vezettek: egy három lövést magában foglaló tűzijáték utolsó akkordjaként a csapatkapitány

Puskás Csaba

spiccelt a hálóba 12-13 méterről. (2-1) Szinte a következő támadásból kis híján kiegyenlített a Paks II., amikor ismét Leindler hibázott egy kapuja elé érkező labdánál, ezúttal azonban szerencsésen megúszta az esetet

Tóth Ákos

legénysége. Mindkét fél bátran támadott, nyílt sisakos küzdelmet láthatott a lelátó közönsége, illetve a szünet előtt még egy negyedik találatot is. Ekkor

Ondrejó Tamás

vezetgethetett saját térfeléről indulva, és miután nem támadtak ki rá az egyébként létszámhátrányban lévő paksi védők, 18 méterről védhetetlenül bombázott a jobb felső sarokba. (3-1) Kiváló, változatos játék, szerencsés és szép gólok - összességében jól szórakozhatott a publikum az első felvonás során. A fordulást követően

Rácz László

adta meg a hátralévő idő alaphangját, amint háromra növelte saját csapata előnyét Puskás szögletét befejelve a kapuba. (4-1) A 54. percben Leindler ziccerben járt túl a szezonban már nyolcgólos

Bor Dávid

eszén, kijavítva ezzel korábbi hibáját. A 68. minutumban

Nikola Maksimovic

úgy száguldott el a meglehetősen lassan forduló Rodenbücher mellett, mint a szél, hogy aztán a büntetőterületen belül mintaszerűen szolgálja ki a második hullámban érkező

Varga Richárdot

. (5-1) A szakállas csatár két percre rá ismét végigszáguldott a balon, ezúttal viszont már saját maga fejezte be az akciót. (6-1) A hajrában még a csereként beállt

Végh Ariel

is mattolni tudta

Csoknyai Balázst

, kialakítva ezáltal a 7-1-es végeredményt. A SZEOL 10 fordulót követően a 4. helyen áll, ráadásul már teljesítette szabadnapos pihenőjét is. Tóth Ákos tanítványai egy hét múlva Monorra látogatnak.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 250 néző
2015. október 4., 15.00
SZEOL SC
Paksi FC II.
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Tuczai Miklós • asszisztens: Temleitner Krisztián, Vad Anita
7
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 10. forduló:

SZEOL SC - Paksi FC II. 7-1 (3-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 250 néző. Vezette: Tuczai Miklós (Temleitner Krisztián, Vad Anita).

SZEOL:

Leindler - Kormányos, Gajág, Forró, Rácz L., Grünvald, Ondrejó, Puskás (Végh 71'), Kéri (Varga R. 56'), Maksimovic (Huszárik 73'), Beretka.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Paks II.:

Csoknyai - Rácz Zs. (Bognár 56'), Rodenbücher, Asztalos, Varga M. (Hanol 60'), Bagó, Nagy Kesztyűs, Hahn, Péter (Simon - a szünetben), Bor.

Edző:

Osztermájer Gábor.

Gólszerzők:

Beretka (19'), Puskás (24'), Ondrejó (45'), Rácz L. (49'), Varga R. (68'), Maksimovic (70'), Végh (87'), ill. Péter (9').

Sárga lap:

Kéri (51'), ill. Bagó (61'), Hanol (85'), Simon (89'). Tóth Ákos:

"Kulcskérdés volt, hogy a Paks nagyon nyíltan támadott, sőt, azt gondolom, már-már vakmerően. Ez nekünk nagyon feküdt, azzal együtt, hogy az első negyedórában rémesen kezdtünk. Nemcsak a kapott gól miatt, hanem nem is játszottunk úgy, ahogy lehetett volna. Utána viszont a paksiak nyílt játékmodora nagyon feküdt nekünk, és szebbnél szebb akciókat tudtunk vezetni. A sebességbeli különbség az ő védelmük és a mi támadószekciónk között kimutatkozott, így lett ennyire szép a vége. Természetesen, ez is csak három pont, a hét feladata pedig éppen az lesz, hogy helyretegyük a dolgokat, hiszen nem tanultunk meg jobban futballozni, csak egy meccs jól sikerült."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+1'
Vége a mérkőzésnek. Kiváló teljesítménnyel, nem mellékesen hét gólt rúgva tartotta itthon a három bajnoki egységet a SZEOL az előzetesen veszélyesebbnek hitt Paks II. ellen.
89'
Hupsz! Kisebb baki! Tuczai Miklós felmutatta a sárgát Simonnak, majd a pirosat is. Utólag szóltak neki, hogy a paksi játékos még csak egy lapnál jár, így a bíró érvénytelenítette is a kiállításra vonatkozó mozdulatát.
87'
GÓÓÓL!!! Végh Ariel tört be balról a büntetőterületen belülre, és ugyan első lövését még védte Csoknyai, a lecsorgó már bepattant a szélső térdéről. 7-1!
85'
Huszárik kicselezte Hanolt az alapvonalnál, amire válaszul a fehér mezes játékos kézzel ütött a labdába. Ez így sárga.
84'
Bor készített le Simon elé egy kapu előtti kavarodásnál, de a társ lapos lövése nem okozott gondot Leindlernek. Mindenesetre a hajrába érkezve a vendégek lépnek fel támadóbban.
82'
...Simon tekerése elakadt a háromfős sorfalban.
82'
Bor javára ítélt szabadrúgást 22 méterre a szegedi kaputól Tuczai sporttárs. Ez még veszélyes lehet.
79'
Nagy Richárd lapos beadását Gajág tisztázta középen becsúszva. Igyekszik nyomás alá helyezni ellenfelét az atomvárosi alakulat, de ez az atom már meghasadt, a fehér mezesek láthatóan szívesen túl lennének már a mai összecsapáson.
75'
"Uh!" - hallik a lelátóról. Egy hosszúra átszálló szögletet Nagy durrantott rá kapásból. Az embertelen löket a keresztlécet is megborotválta, úgy hagyta el a játékteret.
73'
Maksimovicnak is ad némi pihenőt Tóth Ákos, Huszárik szállt be a meccsbe.
71'
Puskást - akárcsak korábban Kérit -megtapsolta a közönség amint elhagyta a gyepet. Végh Ariel kapott lehetőséget a bizonyításra a cséká helyén.
70'
GÓÓÓL!!! Parádé! Megint Maksimovic lépett ki egyedül a balon, behúzott az ötös sarkáig, ezúttal pedig ő maga belsőzött a hosszú alsóba Csoknyai alatt. 6-1!
68'
GÓÓÓL!!! Maksimovic úgy kerülte meg Rodenbüchert, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, majd a tizenhatoson belül a második hullámban érkező Vargát szolgálta ki tökéletesen. A teljesen kiszolgáltatott Csoknyai nem védhette a léc alá tartó löketet. 5-1!
63'
Gyönyörű játék! Puskás ment alapvonalig, belsővel emelte a maga előtt pattogó labdát a hosszúra, ahol az érkező Varga tökéletesen belsőzött laposan a hosszú alsóra. Csoknyainak nyújtóznia kellett, hogy leérjen még időben kézzel.
61'
Bagó szabálytalan eszközökkel állított meg egy hazai kontrát, villant is érte a sárga.
60'
Varga Milán utolsó emléke a meccsről éppen az előbbi kötény lesz, miután Hanol állt be helyette a folytatásra.
59'
Az imént beállt Varga kapott rövidnek tűnő passzt a jobb oldalon, de a másik Varga, Milán kissé teszetoszán lépett a labdáért, így szegedi földije kiosztott neki egy kötényt, Az ezt követő lövés nem lett már az igazi, de ezért a megmozdulásért is méltán szólt a taps a tribünről.
57'
Forró vállalkozott lövésre 20-ról, és bár nagyjából két métert tévesztett vertikálisan, a taps jár neki a szándékért.
56'
Kéri Tamás számára véget ért a találkozó, Varga Richárdot vetette be helyette Tóth Ákos. Cseréltek a vendégek is, Rácz Zsoltot Bognár Dávid váltotta.
54'
Leindler! Jóvátette az első gólnál elkövetett hibáját! Kéri feje felett elszállt egy felívelés, Bor pedig így már csak a szegedi kapussal állt szemben, aki viszont bravúrral kitolta szögletre a 6-7 méterről érkező lövést.
53'
Beretka keresztlabdájának szeme volt, Kormányos szabadon roboghatott jobbról a kapu felé, az őt kísérő Bor azonban a tizenhatoson belül tanárian szerelt becsúszva.
51'
Kéri mellett elterült a fejét fogva Varga Milán, a játékvezető pedig sárgát adott a szegedi szélsőnek. Könyöklésre hivatkoznak a fehér mezesek, ezek szerint nekik lehet igazuk.
49'
GÓÓÓL!!! Forró keveredett előre, hogy aztán Bagóval szemben kiharcoljon egy szögletet. A kornert Puskás ívelte középre, a berobbanó Rácz László pedig fejjel a hálóba továbbított. 4-1!
46'
Péter Antal helyét Simon Márk vette át a második felvonásra.
46'
Folytatódik a meccs, egyet cseréltek a vendégek a szünetben.
SZÜNET
45'
Ezzel vége is az első félidőnek, parádés 45 percen vagyunk túl!
45'
GÓÓÓL!!! Bombagól! Ondrejó szerzett labdát a saját térfelén, megnyílt előtte a terület középen, így megindult előre. Beretkával és Maksimoviccsal a két oldalán mehetett két bekkre, mivel azonban nem támadták, elvállalta a lövést 18-ról. A löket védhetetlenül szállt a jobb felső sarokba, ezzel már 3-1 az állás a SZEOL javára!
42'
Élményszámba ment Forró tért ölelő, nagyjából 50-60 méteres átadása, amelyet Grünvald futott be a balon. A beadást már nem követte különösebb veszély a kapu előtt, de az előzmény mindenképpen dicséretes.
40'
Kormányos megtolta a labdát, majd megtámasztották a tizenhatos oldalvonalánál a levegőben. Ez is megért volna egy szabadot. Mindeközben azt meg kell említeni, hogy mindkét fél nyílt támadójátékkal rukkol elő, hullámzó, változatos a meccs.
36'
Bagó bedobását egy csúsztatás után Péter fejelhette középen kapura. Szerencsére a 4-5 méterről érkező próbálkozásba már nem került elég erő.
33'
Spori! Ondrejó három bekk gyűrűjében tört volna kapu felé, a tizenhatos vonala előtt centikkel viszont ellökték. Tuczai sporttárs továbbot intett, pedig talán ezúttal fújhatott is volna.
32'
Kéri, mint a kés a vajon át, úgy fordult le őrzőjéről a tizenhatos bal oldalánál. A büntetőterületen belülről készíthetett le a társaknak, de az átadás sem Ondrejónek, sem Puskásnak nem lett megfelelő.
30'
Egészen parádésan emelt a vendégek védelme mögé Grünvald, Beretka egy az egyben mehetett volna Csoknyaira, de az átvétel nem sikerült a legjobban, így pedig beérték a védők a tizenhatos vonalánál.
26'
Ezt most megúszta a SZEOL! Leindler rossz ütemben mozdult ki a tizenhatos jobb sarkától érkező szabadrúgásra, a felette átpörgő labdát pedig Bor bólintotta magas ívben a jobb kapufa felé. Kiment volna a fejes, Péter azonban érkezett, ugyanakkor közvetlen közelről már nem tudta bebelsőzni a játékszert a hálóba. Nagy szerencséje volt most a vendéglátóknak!
24'
GÓÓÓL!!! Egészen elképesztő jelenetsor! Ondrejó megzavarta a hátul passzolgató vendégeket, végül pedig Beretkához jutott el ennek köszönhetően a labda. A csatár a tizenhatoson belül Puskás elé tálalt, akinek a bombáját Csoknyai bokszolta maga elé. A kipattanóból Ondrejó találhatott volna be, de Csoknyai ezúttal is útját állta a bogyónak. A harmadik lövési lehetőség ismét Puskás előtt adódott, aki aztán spiccel továbbított a bal alsóba három paksi láb mellett. 2-1!
22'
Beretka kis híján kilépett Leindler a paksi védők feje fölött átpattanó kirúgásával, Rodenbücher azonban az utolsó pillanatban szögletre tudott menteni a kissé megbotló gólszerző elől.
19'
GÓÓÓL!!! Mesteri góllal egyenlített a SZEOL! Leindler kirúgása pontosan szállt a felezőnél a szélen álló Kormányoshoz, aki teketóriázás nélkül indította ívesen a mellőle startoló Kérit. A szélső a tizenhatoshoz érve erőből lőtt középre, ahol Beretka belsőzött vissza a rövidbe Csoknyai lába mellett. 1-1!
17'
Hördül a közönség! Grünvald kiválóan tekert be balról, és bár középen Beretka ki tudott lépni az őt őrző Varga mögül, a labdára már sajnos nem ért oda az ötösön. Ha egy-két számmal nagyobb lenne a cipőmérete...
16'
Leindler! A szegedi kapus a levegőben úszva tolta ki Nagy Richárd életerős bombáját.
15'
Hahn lódult meg középen agilisan, a tizenhatos előterébe érve aztán kénytelen volt oldalra húzni, és nem is tudott a védősor mögé passzolni. Ettől függetlenül egyelőre éresebb a vendégek támadójátéka.
11'
Lövésre biztatták Maksimovicot, a szakállas csatár pedig nem is volt rest tüzelni 16-ról. Sajnos a kivitelezés nem lett a legpengésebb, laposan gurult el a bogyó mintegy 3 méterre a rövid oldali kapufa mellett.
10'
Gajág pöröl Temleitner partjelzővel, miután Péter gyanús körülmények között húzott el a szegedi bekk mellett a tizenhatos oldalvonalánál. Sípszó nem érkezett, de Leindler végül lehúzta a levegőből a közelről érkező, de magas centerezést.
9'
Gól... Leindler rosszul jött ki egy felívelésre, majd ütközve az érkező paksi támadóval, rossz helyre ütötte ki a labdát. Péter Antal köszönte szépen, és 18 méterről belsővel emelt az üres kapuba. 0-1.
7'
Kéri kiválóan futtatta üresbe a mögüle érkező Kormányost, a társ lapos bepasszát azonban Rodenbücher tisztázta Maksimovic elől középen.
6'
Nagyobb elánnal vetik magukat a küzdelembe a hazaiak, habár az iramra összességében sem lehet panasz. Úgy tűnik, a szép őszi időjárás megerősítette a játékosok kedvét a futballhoz.
3'
Mi maradt ki?! Azt a kutya fáját! A SZEOL végezhette el az első szögletet, Puskás bal belsővel tekert jobbról, végül pedig centikkel suhant el csupán a labda a hosszú kapufa mellett. Két szegedi is berobbant rá, sajnos egyikük sem tudta begyötörni a hálóba. Rácz László még a kapufával is ütközött, szegényt rövid ideig ápolni is kellett.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a labdát a fehér mezes vendégek indították útjára. A hazai együttes szokásos, kék-fekete hosszanti csíkos szerelésében pompázik.
14.55: Tóth Ákos ezúttal nem nevezte az egyaránt kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó Domonkos Csabát, Buzási Pétert és Fülöp Tibort, így a kispadra Szabó Gergő kapus mellett Huszárik Zsolt, Varga Richárd, Végh Ariel és Makra Zsolt ülhet le. Fontos változás az előző héthez képest, hogy a HFC elleni megyei derbit kihagyó Puskás Csaba ismét ott lesz a pályán. 14.50: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Igazán erős kerettel érkezett végül a Paks Szegedre, több NB I-ben is kipróbált futballista került be Osztermájer mester kezdőjébe. Elől pedig az a Bor Dávid rohamoz majd, akire elsősorban a harmadosztályban számítanak a Tolna megyeiek, ott viszont remekül teljesít, hiszen már 8 bajnoki találatnál jár a szezonban. Nemes feladat előtt állnak tehát Kériék a mai napon. A mérkőzés Tuczai Miklós sípjelére 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Parádés játékkal, hét gólt lőve nyerte soros bajnoki mérkőzését a SZEOL SC a vendég Paks II. ellen.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=576858

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.