Sport

Kézilabda: egy félidőn át tartotta magát a Pick Mannheimben

Kézilabda: egy félidőn át tartotta magát a Pick Mannheimben

2015. október 17., szombat
Kézilabda: egy félidőn át tartotta magát a Pick Mannheimben
mol_pick_szeged-rheineckar_lowen_-mj-55_balogh_zsolt_ketto

Remek első félidőt produkált a MOL-Pick Szeged a tavaly a legjobb 16 között kiütött Rhein-Neckar Löwen vendégeként, azonban kiváló teljesítményét nem tudta folytatni a szünet után, és végül ötgólos vereséget szenvedett.

Bátran kezdett a MOL-Pick Szeged a tavaly a nyolcaddöntőben kettős győzelemmel búcsúztatott Rhein-Neckar Löwen otthonában, Ilyés Ferenc két góljával 2-0-ra vezetett a Pick. Az első félidőben kiválóan tartotta a lépést ellenfelével a szegedi együttes, bár többször vezetett a Löwen, de mindig vissza tudott jönni döntetlenre Juan Carlos Pastor csapata, kettőnél nagyobb különbség nem is alakult ki a félidő során. A játékrész végén Ilyés előbb egyenlített, majd Blazevic kiharcolt egy két percet és nem sokon múlt, hogy szegedi előnnyel vonuljanak szünetre a felek. A második félidő azonban nem sikerült folytatnia az első 30 percben mutatott játékát a MOL-Pick Szegednek: támadásban egyre több labdát szórt el a szegedi csapat, ezt pedig a villámgyors és klasszis szélsőkkel rendelkező Löwen kőkeményen kihasználta. Negyed óra elteltével mindössze négy gólt szerzett a Pick, ennek is köszönhetően a németek meg tudtak lógni öt góllal (22-17) innen pedig bár küzdöttek Ancsin Gáborék, de nem volt visszaút számukra, és a Löwen nem csak jól támadott, de remekül védekezett is, így végül öttel verte a szegedieket. A MOL-Pick Szeged ezzel harmadik vereségét szenvedte el a Bajnokok Ligája csoportkörében, amely a jövő héten folytatódik Zubai Szabolcséknak: szombaton 17 órától a francia Montpelliert fogadják az újszegedi sportcsarnokban, de előbb kedden 17.45-től a Balatonfüred ellen játszik hazai bajnokit a Pick.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló

Rhein-Neckar Löwen - MOL-Pick Szeged 30-25 (13-13)

Mannheim, SAP Aréna, 4000 néző. Vezette: Nikolic, Stojkovic (szerbek).

Löwen:

Appelgren - Groetzki 1, REINKIND 6, Pekeler, Guardiola 1, Du Rietz 4, GENSHEIMER 6/2. Csere: Baena 4, SCHMID 7, M. Larsen 1.

Vezetőedző:

Nikolaj Jakobsen.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Prodanovic, BALOGH 5, Bombac 4/2, Vranjes, Ilyés 4, KALLMAN 3. Csere: Wyszomirski (kapus), Blazevic 2, Ancsin 2, Thiagus Petrus 1, Parrondo 1, Zubai 2, Mindegía, Curuvija.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:

2/2 ill. 2/2.

Kiállítás:

6 perc ill. 8 perc.

Nem tudta megismételni remek első félidejét a MOL-Pick Szeged a Löwen otthonában.http://szegedma.hu/?p=581241

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.