Kultúra

Gőzerő és Halloween a Városi Rock Klubban

Gőzerő és Halloween a Városi Rock Klubban

2015. október 29., csütörtök
Gőzerő és Halloween a Városi Rock Klubban
gozero_koncert

Egy igazi szegedikum, a Gőzerő zenekar koncertezik pénteken a Városi Rock Klubban, szombaton pedig Halloween-parti várja a bulizni vágyókat.

"Nemrégiben a Gőzerő zenekarral a Petőfi Csarnok klubjában jártunk, ahol egy búcsúkoncerten vettünk részt. No nem a Gőzerő búcsúzkodott, hanem a Petőfi Csarnok a zenekaroktól, a művészetektől és a harminc év alatt vélhetően milliós nagyságrendű közönségétől. Az egyébként fantasztikusan jó állapotban lévő PeCsa valamiért ebek harmincadjára került, ki tudja, milyen üzleti vagy politikai érdekeknél fogva. Véget ért és ma már csak mítosz egy három évtizedes, álomszerű történet, amely egy országosan elismert és országosan szeretett hely világának képét tárta a zeneszerető közönség elé. A Gőzerő zenekar is búcsúztatta a helyet, mégis maradt némi öröm a zenekar számára, hiszen a blues-hoz szokott közönség feltűnően nagy ovációval fogadta az életében először hallott Gőzerős ritmusokat. Érezni lehet, hogy egy ideje egyre jobban fogadják a zenekar játékát, ráadásul mára nem csak Szegeden ismerős körülmények között, hanem vadidegenek világában, első hallásra is igaz mindez. Volt olyan, akit elmondása szerint az sokkolt a leginkább, hogy ha becsukta a szemét, azonnal harminc évvel korábban, egy jóízű Jetro Tull koncerten érezte magát. Az est budapesti éjszakai rockéletben közismert sztárfellépői kivétel nélkül odamentek és gratuláltak a zenekar tagjainak ehhez a nagyszerű bemutatkozáshoz. De a Gőzerő ezzel nem csak búcsúzott, vagy éppen szórakoztatott, hanem utat tört a Rock Klub számára a budapesti rockzenei élet egy szegmensének éjszakai világába. Régóta szüksége volt már erre a Rock Klubnak, pontosan arra, hogy egy ilyen csatorna segítségével a Klub által képviselt zenekar Budapesten, az ottani rockkoncertek világában is megfürödhessen. Hogy mit is értünk ez alatt, arról bővebben is hallhattok az e heti Rock Klub Underground műsorában az est szervezőjétől,

Baranyecz (Branyó) János

barátunktól, aki nem csak szervező volt, hanem a néhai

Radics Béla

tanítványaként az est egyik virtuóz gitárosaként is szerephez jutott. Ő maga is nagyon élvezte a Gőzerő koncertet, mert tényleg kitett magáért a nemrégiben egy új taggal erősödő, szegedikumnak mondható zenekar. Bizonyára sokan olvastátok azt az írást is, amely a Délmagyarban jelent meg egy hete a frontember

Szurdi Zsoltról

, aki a cikkben vall életéről, a Rock Klubról és nem utolsósorban a Gőzerő zenekar alakulásáról, fejlődéséről, jelenéről és jövőbeli terveiről. A Délmagyarország érdeklődő cikke után pont kapóra jött a mostani hétvége, mivel pénteken, 30-án a Rock Klubban is a Gőzerő zenekar várja a vendégeket egy egész estét betöltő koncert erejéig. Nagyon jó formában van a zenekar, bizton állíthatjuk, hiszen ez a budapesti kiruccanás is jó hangulatban telt és nagyszerű befejezést hozott mindannyiunk számára. És hogy tovább csigázzuk az érdeklődést, itt jegyeznénk meg, hogy az est egy része átcsap majd egy kis meglepi-ünnepséggé, ahol még az érintett sem tudja, hogy az ünneplés tárgyát ő maga képezi majd. Hogy mire gondolunk itt az maradjon titok, de biztosak vagyunk abban, hogy mindenki által örömteli pillanat lesz, amikor tudomást szerez köszöntéséről a sokak által szeretve elismert „ünnepelt”. A koncert után, szombaton, azaz 31-én az ünnep alkalmából egy fergeteges Halloween-parti várja a kalandozó bulizni vágyókat. Az erre az alkalomra különleges látványelemekket gazdagodó klubunk mondhatni pompázatos temetői hangulatot igyekszik majd produkálni, minek hatására remélhetőleg minden kedves érdeklődő a szellemek világában érezheti magát. Javasoljuk mindenkinek, hogy senki ne hagyja otthon UV-reagens filctollait, mert annak segítségével mindenki a megszokottaktól eltérő ábrázattal mutatkozhat be a többieknek. Az ehhez az eseményhez illeszkedő akusztikai és vizuális világon túl lesznek tagságit és egyéb fogyasztást érő játékok is, amelyek egyértelműen garantálják majd az egész éjszakás, igazán jó hangulatot. Akciódús estének nézünk elébe, melynek házigazdája ezúttal is Neti lesz, aki már több mint egy hete izgatottan készül a jeles alkalomra. Mindkét rendezvényünk a megszokottakhoz hűen ezúttal is térítésmententesen látogatható, vagyis tényleg nem kell mást tenni, csak a Rock Klub felé venni az irányt és közben sehol sem szabad elakadni. Mindenkit vár a Rock Klub szervező teamje” – invitálnak a házigazdák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.