Közélet

Befejeződött a szennyvízberuházás Mindszenten + FOTÓK

Befejeződött a szennyvízberuházás Mindszenten + FOTÓK

2015. október 21., szerda
Befejeződött a szennyvízberuházás Mindszenten + FOTÓK
mindszenti_beruhazas23_gs

Befejeződött a csatornahálózat és a szennyvíz-tisztítótelep építése Mindszenten, a mintegy 4,5 milliárd forintból, európai uniós támogatással megvalósult beruházást szerdán adták át a Csongrád megyei városban.

Soltész Miklós

, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára ünnepi beszédében arról beszélt, hogy minden vidéken, kistelepülésen megvalósuló beruházás az elszegényedést, a nagyvárosokba vándorlást, a valódi nyomor kialakulását akadályozza meg. Az elmúlt években Mindszenten befejezett fejlesztések, így a közintézmények energetikai korszerűsítése és az egyik általános iskola felújítása is a helyben maradást segítették - mondta a politikus.

Farkas Sándor

(Fidesz), a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, az alföldi településeken, ahol az ivóvízbázis közel található a felszíni vizekhez, különösen fontos a keletkező szennyvíz összegyűjtése és kezelése. A képviselő abban bízik, hogy a következő években összefogással azok a kétezer lakosnál kisebb települések is végre tudnak hajtani hasonló fejlesztéseket, ahol ez még nem történt meg.

Kakas Béla

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: a Mindszenten befejeződött beruházás nemcsak környezetvédelmi szempontból fontos, gazdaságfejlesztési hatása is van. A befektetők ugyanis nem szívesen fejlesztenek olyan településen, ahol nem megoldott a csatornázás.

Zsótér Károly

(Fidesz-KDNP) polgármester tájékoztatása szerint a hétezer lakosú városban 2013 őszén kezdődött el a csatornahálózat és az új szennyvíztisztító telep építése. A beruházás 3,223 milliárd forintos uniós támogatást kapott, amelyet magyar költségvetési forrásokból egészítettek ki, így önerő nélkül valósulhatott meg a fejlesztés. A Betonútépítő Zrt. vezette és a West Bau Hungáry Kft., valamint a Probart Kft. alkotta konzorcium csaknem 45 kilométernyi gerincvezetéket fektetett le, 11 közterületi átemelő állomást és egy napi 800 köbméter kapacitású szennyvíztisztító-telepet épített. A beruházás csaknem háromezer ingatlant érint.

A mintegy 4,5 milliárd forintból, európai uniós támogatással megvalósult beruházást szerdán adták át a Csongrád megyei városban.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=582494

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.