Közélet

Felfüggeszti a Raiffeisen a Biharvári családdal szembeni végrehajtást

Felfüggeszti a Raiffeisen a Biharvári családdal szembeni végrehajtást

2015. szeptember 11., péntek
Felfüggeszti a Raiffeisen a Biharvári családdal szembeni végrehajtást
raiffeisen_bank01kf

A Raiffeisen Bank sajnálattal értesült a sajtóhírekből arról, hogy a Szeged Korondi utcai (illetve egyéb más) társasházakat építő vállalkozó nem kíván élni a pénzintézet szerdán tett ajánlatával, és nem akar segítséget nyújtani a Biharvári házaspárnak. A vállalkozó álláspontjának ismeretében a Raiffeisen Bank úgy döntött, hogy - tekintettel Biharváriék helyzetére - felfüggeszi a végrehajtást, és tovább keresi a megoldást a házaspár ügyében is. Ennek megfelelően az ingatlan hétfőre tervezett újabb megtekintése elmarad - adta hírül közleményben a pénzintézet pénteken.

A bank

szerdán azt ajánlotta

: ha a több száz millió forintnyi vételárral tartozó vállalkozó befizeti a Biharvári házaspár által lakott ingatlan becsértékének ötven százalékát (kb. 8.5 millió forintot), akkor a család tartozása rendeződik. Ez mutatta volna azt, hogy az építési vállalkozó szándéka komoly, s rendezni kívánja a helyzetet. Mint ismeretes, az érintett szegedi és makói társasházak ügye évek óta húzódik. Ezek a lakások úgynevezett keretjelzálog-biztosítéki konstrukció keretében épültek. A lakók által évekkel ezelőtt kifizetett összegeket az építési vállalkozó nem adta tovább a banknak, lakásokat a kölcsönökkel megterhelve adta el. A hiányzó - százmilliós nagyságrendű összeg - megfizetésére a mai napig sem került sor. A bank - betétesei pénzének védelme érdekében - megtette a megfelelő jogi lépéseket: a Korondi utcai lakások esetében jogerős bírósági ítélet született, mely a banknak adott igazat.

Jó hír a Korondi utcaiaknak - a Raiffeisen felfüggeszti a Biharvári családdal szembeni végrehajtást! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=568532

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.