Kultúra

Egyszerre öltöttek nyelvet a Móra-múzeumban + FOTÓK

Egyszerre öltöttek nyelvet a Móra-múzeumban + FOTÓK

2015. szeptember 23., szerda
Egyszerre öltöttek nyelvet a Móra-múzeumban + FOTÓK
zsirafutanzo_nyelvnyujtogatas09kf

A Móra-múzeumban szabad volt nyelvet ölteni a látogatókra, legalábbis a zsiráfutánzó nyelvnyújtás rekordkísérleten. Minden bizonnyal még sosem nyújtogatták a Dél-Alföldön egyszerre annyian a nyelvüket, mint az Afrika-kiállítás termében.

Zsiráfutánzó nyelvnyújtásra várták az érdeklődőket szerdán a Móra-múzeumban, hogy ezzel a nem szokványos rekordkísérlettel állítsanak csúcsot az egy négyzetméterre jutó nyelvöltögetések számának a Dél-Alföldön. Több mint 20 kisiskolás állította fel a rekordot, a vállalkozó szellemű gyerekek a Madách-iskolából jöttek. A program szervezőit a közel 70 fajt bemutató, Csak a jó meleg Afrika című tárlaton is látható preparált zsiráf inspirálta, hisz mint tudjuk, a hosszú nyakú állat nyelve akár 45 cm hosszú is lehet. Igaz, a termetes patás akkor öltögeti a nyelvét, ha a lombkoronák finomságai után kutat, vagy az orrlyukaiból próbálja eltávolítani ami nem oda való. Természetfilmekben gyakran látni ilyesmit, a zsiráf ugyanis így szabadul meg az orrában garázdálkodó bogaraktól, rovaroktól.

Nyújtsd a nyelved, megmondom zsiráf vagy-e!A Madách-iskola gyerkőcei nyelvüket nyújtották a Móra-múzeumban.http://szegedma.hu/?p=573262

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.