Közélet

Az ásotthalmi tanyavilág rászorultjainak vittek adományt a szegedi civilek (FRISSÍTVE)

Az ásotthalmi tanyavilág rászorultjainak vittek adományt a szegedi civilek (FRISSÍTVE)

2015. szeptember 17., csütörtök
Az ásotthalmi tanyavilág rászorultjainak vittek adományt a szegedi civilek (FRISSÍTVE)
30

Élelmiszert és ruhákat vittek három családnak. Az akció folytatását már tervezik.

Szegedi civilek úgy döntöttek, habár ma minden hír az illegális bevándorlókról szól, ők a migráció által érintett területeket célozzák meg adományaikkal, hiszen a déli határvidék tanyavilágában is nagyon sok szegény, a létminimum alatt élő idős ember, család lakik. Hétfő este a jogi és fizikai határzár teljes életbe lépése előtti napon látogattak ki az ásotthalmi tanyavilágba tíz zsák ruhával és tartós élelmiszerekkel.

34

„Három családot látogattunk meg hétfő este, mintegy ötvenezer forint értékben adományoztunk tartós élelmiszert, ezenfelül korábban összegyűjtött plüssállatokat és ruhákat ajándékoztunk. Ez utóbbiak egy részét nem is bírtuk kiosztani, a tanyagondnokra bíztuk, hogy juttassa el a rászorulókhoz” – mondta el lapunknak

Deák Lóránd

, az akcióban részt vevők egyike. „A családok meglepődtek, mikor megjelentünk, a gyermekek nagyon örültek a játékoknak. Azt tapasztaltuk, hogy az emberek zárkózottak, félnek, eddig kilométerekre nem lakott senki a szomszédságukban, mostanában azonban tömegével jártak erre a migránsok. Rengeteg tyúkot és más állatot láttunk az udvarokon, látszott, hogy a nehéz körülmények, a rossz állapotú régi házak ellenére igyekeztek tenni magukért” – írta le Deák a helyszínen tapasztalt állapotokat. A szegedi civilek szeretnék folytatni az adományozást még az idei évben, örömmel fogadnak minden felajánlást.

A következő számlaszámon lehet nekik segíteni: Domján Anikó MKB Bank 10300002-10490373-49010012.

A migrációs válság közepette az ásotthalmi tanyavilág rászorultjainak vittek adományt a szegedi civilek - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=571000

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.