Közélet

82 ezer fiatalt ért el a kontaktpontokkal a kormány ifjúságot segítő programja

82 ezer fiatalt ért el a kontaktpontokkal a kormány ifjúságot segítő programja

2015. augusztus 26., szerda
82 ezer fiatalt ért el a kontaktpontokkal a kormány ifjúságot segítő programja
DSC_0035

Az Új Nemzedék Plusz program záróeseményét tartották meg a SZIN-en. Jelentősen javult a fiatalok foglalkoztatottsága.

A Szegedi Ifjúsági Napokon tartották meg az Új Nemzedék Plusz program záróeseményét, amelynek a házigazdája az Animal Cannibals volt.

Qka MC

és

Ricsipí

először

Schanda Tamásnak

, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárának adta át a szót.

DSC_0009

„A 2013-ban megkezdett program a kormányzati ifjúságpolitika sarokköve” – szögezte le a politikus. Kiemelte, a fiatalok foglalkoztatottságának növelése kulcskérdés az ország vezetése számára. Ennek megvalósítása azonban nagy kihívás, mert átalakult a világ és vele együtt az ifjabb korosztály életciklusa is. A rendszerváltás előtti lineáris életmodell a múlté, a fiatalok később állnak munkába és folyamatosan képezniük kell magukat. Ezért új fajta támogatás is kell számukra, hogy kiszakadjanak a mamahotel, papabank kényelméből. „Biztató, hogy a 15 és 24 év közötti fiatalok foglalkoztatási rátája 25,7 %-ra nőtt 2015 júniusára, amely az utóbbi évtized legjobb eredménye” – mondta Schanda, s hangsúlyozta, ez az Európai Unió átlagánál is jobb, például Spanyolországban, Görögországban, Horvátországban sokkal magasabb a munkanélküliség ebben a korosztályban. Az Ifjúsági Garanciaprogram első szakasza a legalább hat hónapja regisztrált fiataloknak nyújt biztos lehetőséget a képzésben vagy a foglalkoztatottságban való részvételre” – nyilatkozta a 36 milliárd forintos programról a helyettes államtitkár.

DSC_0064(1)

Céljuk, hogy az ifjúság tagjai meg tudják fogalmazni jövőképüket, ezért minden megyeszékhelyen létrehozták kontaktpontjaikat, amelyeken keresztül 82 ezer fiatalt értek el. 1100 rendhagyó osztályfőnöki órát tartottak, havi százezres látogatottságú honlapjukon több mint 10 ezer cikk elérhető már. Online, játékos eszközök segítségével fejlesztik a vállalkozási kedv kialakulását a fiatalokban. Habár a TÁMOP-projektet lezárták a fenntarthatóságra ügyelnek, jövőbeni céljuk a rendszer kiszámítható működtetése az elkövetkező években. „Egy közoktatási fejlesztésen alapuló ifjúság szakmai fejlesztésként tudnám bemutatni programunkat, amelynek középpontjában a bázisiskolák állnak” – mondta

Süveges Antal Pál

, az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú kft. ügyvezetője. 40 bázisiskola, 200 pedagógus, 4000 diák vett részt a komplex életpályamodell kialakítását segítő módszer létrehozásában és tesztelésében, amely az élethosszig tartó tanulásra és a változó világban történő helytállásra zajló felkészülésben segíti a tanulókat. Céljuk, hogy a fiatalok vállalkozóként, munkavállalóként könnyedén sikeresek lehessenek.

82 ezer fiatalt ért el a kontaktpontokkal a kormány ifjúságot segítő programja.Részletek: http://szegedma.hu/?p=562695

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.