Bulvár

Pékség lett az újságosból

Pékség lett az újságosból

2015. augusztus 29., szombat
Pékség lett az újságosból
pekseg01kf

Gombamód szaporodnak a pékségek Szegeden, az egyik utcában éppen, hogy lehúzzák a rolót a boltosok, a szomszédban kinyit egy újabb. Az Aradi vértanúk terén a korábban újságosként működő bódé változott át pékséggé.

A Szentháromság utca elején, a Nagyáruházban, a Tisza Lajos körúton, a Honvéd téren, sőt, a Széchenyi téren is találni pékséget, csupán 8-10 percet kell sétálni egyiktől a másikig. Az egyetemisták forgalmas csomópontjain van létjogosultsága a mini sütödéknek: reggeltől késő délutánig szinte meg sem áll a forgalom, egymásnak adják a kilincset az éhes fiatalok. Az Aradi vértanúk terén az eddig újságosként működő bódé is átváltozott magyar pékséggé. A magyar és az albán pékségek között éles konkurenciaharc alakult ki az elmúlt években, ezerből több mint 200 a helyben sütött árut kínáló albán pékség. A pékséget általában női fantázianévre keresztelik, a vevőket magyar eladók szolgálják ki, az albán pékek a háttérben készítik elő az árut. Szegeden, ahol az elmúlt években megvetették lábukat az albán pékségek, a hazai mesteremberek több kilométerről szállíttatják mintaboltjukba az elősütött termékeket.

Az Aradi vértanúk terén az eddig újságosként működő bódé is átváltozott magyar pékséggé.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=561825

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.