Közélet

Olimpiai hangulattal várják a SZIN résztvevőit a civilek

Olimpiai hangulattal várják a SZIN résztvevőit a civilek

2015. augusztus 24., hétfő
Olimpiai hangulattal várják a SZIN résztvevőit a civilek
olimpiai_jatekok

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület (TLKE), a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Budapesti Olimpia Mozgalom (BOM) közösen települ ki az idei Szegedi Ifjúsági Napokra.

Kedd déltől három napon át tehetik próbára fizikai és szellemi rátermettségüket a fesztiválozók a MOB

"Mini 5próba Rióba"

című programján, amelyet a szervezet a nyár összes nagy fesztiváljára elvitt, így például a VOLT-ra, a Balaton Soundra, az EFOTT-ra, vagy éppen a Szigetre. A megmérettetés során pontokat lehet gyűjteni, azokon keresztül pedig

értékes nyereményeket

szerezni. A fődíj egy kétszemélyes út a riói olimpiára. Ugyancsak kedden pódiumbeszélgetést tartanak a 2024-es olimpiai rendezés Magyarországra, Budapestre, illetve külön Szegedre vonatkozó előnyeiről. A 16 órakor kezdődő eseményen jelen lesz

Siklós Erik

, a MOB marketing és kommunikációs igazgatója,

Kulcsár Krisztián

olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó a BOM képviseletében, valamit

Bartha László

, Szeged korábbi polgármestere, a TLKE alapítója. "Számos olyan tagunk van a Tisza Lajos Közéleti Egyesületnél, aki nemcsak sportbarát, hanem tevékenyen részt is vállal a sportban. Éppen ezért nekünk nagyon fontos volt, hogy az ország - Budapest révén - kandidáljon a 2024-es olimpiára. Amikor pedig megtudtuk, hogy ez megtörtént, megfogadtuk, hogy minden rendelkezésünkre álló eszközzel megpróbáljuk segíteni a pályázatot. Szegediek lévén a másik fő motivációnk, hogy amennyiben összejön ez az olimpia, akkor abban Szeged megfelelő, kiemelt szerepet kapjon. Polgármesteri időszakom alatt nyilvánítottuk a kormánnyal és a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen a Maty-éri evezős pályát olimpiai központtá. Ezt az utat persze továbbra is követni kellene. Szeretnénk civil oldalról is erősíteni, hogy amennyiben Magyarország olimpiát rendezhet majd, akkor legyenek rendezvényei Szegeden is" - fogalmazott portálunknak Bartha László a rendezvény hátteréről. Hozzátette, a SZIN szervezői nyitottak voltak az együttműködésre, ahogy a MOB és a BOM is. Utóbbi két szervezettel a Tisza Lajos Közéleti Egyesület a tervek szerint hosszú távon is együtt dolgozik majd az olimpiai eszme Szegeden, illetve a régióban történő népszerűsítéséért. A SZIN-re történő kitelepülés ennek értelmében tehát csak az első állomása egy hosszú együttműködésnek.

Az olimpiával is találkozhatnak a SZIN fesztiválozói - részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=561868

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.