Közélet

Október végéig elbírálják a szociális tüzelőanyag-pályázatot

Október végéig elbírálják a szociális tüzelőanyag-pályázatot

2015. augusztus 31., hétfő
Október végéig elbírálják a szociális tüzelőanyag-pályázatot
tuzifa

Legkésőbb október 30-áig elbírálja a belügyminiszter a szociális tüzelőanyag-pályázatot, amelynek kiírása hétfőn jelent meg a kormányzati portálon.

Az 5000 lakosúnál kisebb települések önkormányzatai hárommilliárd forint értékben igényelhetnek támogatást az idén. Ezúttal is kemény- illetve lágylombos tűzifa, valamint barnakőszén beszerzésére igényelhető vissza nem térítendő támogatás. A jelentős munkanélküliséggel sújtott települések erdei köbméterenként nettó 15 ezer forint támogatást kapnak a kemény lombos fafajtákra, lágy lombos fajta esetében 8500 forintot, szénre pedig mázsánként 3000 forintot. Más településeken a támogatás feltétele mindkét típusú tűzifa esetén 1000, kőszén esetén 500 forint önrész vállalása. A tárca az áfa összegét is állja valamennyi támogatási formánál. A pályázatokat szeptember 30-ig rögzíthetik az önkormányzatok az elektronikus rendszerben, a belügyminiszter legkésőbb október 30-ig bírálja el azokat. A rászorulók 2016. február 15-ig kapják meg a támogatásból vásárolt tüzelőanyagot az önkormányzatoktól. A tárca először 2011-ben írt ki ilyen pályázatot, akkor csaknem egymilliárd forint értékben. A támogatási összeg minden évben nőtt, tavaly például már 3 milliárd forintot osztottak ki 2068 önkormányzat között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.