Kultúra

Megkezdődtek a mórahalmi Patkó Lovas Színház próbái

Megkezdődtek a mórahalmi Patkó Lovas Színház próbái

2015. augusztus 12., szerda
Megkezdődtek a mórahalmi Patkó Lovas Színház próbái
morhalom_lovas_proba

A rendező, Pintér Tibor már elkezdte a mórahalmi lovasok és lovaik felkészítését a három színházi előadásra, melyekben egyszerre akár 30 ló is szerepel majd.

"Elérkeztünk a Mórahalmi Nyár legjobban várt kulturális eseményének finisébe. Már gőzerővel zajlanak a próbák a Futó Dobó Lovasközpontban a jövő heti színházi előadásokra, s a nézőtér is nemsokára teljesen készen áll a közönség fogadására. Régi terve valósulhatott meg Mórahalomnak, amikor „szövetségre lépett” a Nemzeti Lovas Színházzal s elcsábította új, fedett lovardájába. Pintér Tibornak, a Lovas Színház igazgatójának első látásra megtetszett a helyszín, s – bevallása szerint – már kezdetektől fogva látta a lehetőséget Mórahalomban. Az álmok 2015 augusztusára realizálódnak: a nyári rendezvénysorozat legfényesebb csillaga az a három lovas színházi előadás lesz, melyet a Nemzeti Lovas Színház, valamint a Futó Dobó Lovasközpont lovai és lovasai közösen mutatnak be. A több mint 900 néző befogadására alkalmas lovardában az első két estén a Honfoglalás, majd zárásként a Mátyás, az igazságos című rockoperákat láthatja a közönség. A magyarság történelmét bemutató darabokban egyszerre átlagosan 30 ló fog közreműködni, de a még teljesebb élményhez a monumentális díszlet, a korhű öltözékek és a nagysikerű slágereket megelevenítő színészek járulnak hozzá.

morhalom_lovas_proba2

Az augusztus 20-tól 22-ig tartó előadássorozatra egy héttel a bemutatók előtt megkezdődtek a próbák a helyszínen. Nagy kihívás előtt állnak a mórahalmi lovasok, akiknek ez lesz az első színházi előadásuk, s melyre már hónapokkal ezelőtt önállóan megkezdték a tréninget. A próbák jól haladnak, s hamar összeszokott a társulat is az új lovakkal. Mindenki teljes erőbedobással készül, hogy ámulatba ejtse a nézőket mindhárom estén, s feledhetetlen élményt varázsoljon a színtérre." - írja a Patkó Lovas Színház közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.