Sport

Kerékpár: még van esélye a kvótára Molnár Istvánnak

Kerékpár: még van esélye a kvótára Molnár Istvánnak

2015. augusztus 13., csütörtök
Kerékpár: még van esélye a kvótára Molnár Istvánnak
tdh_mugenrace

A MugenRace Team Prolog csapatában versenyző magyar bajnok Molnár Istvánnak nem úgy sikerült a Tour de Hongrie, ahogyan azt előtte eltervezte, ugyanakkor még nem szálltak el esélyei a riói kvalifikációt illetően.

Összetettben a 32. helyen végzett a magyar bajnoki trikóban versenyző

Molnár István

(a képen magyar bajnoki mezben)

a hosszú idő után idén újra megrendezett Tour de Hongrien. A szegedi MugenRace Team Prolog kerekese 13 perc 27 másodperces hátránnyal végzett a prológból és öt szakaszból álló magyar körversenyen, míg a Mugenrace a 13. helyet szerezte meg a csapatösszetettben. „Saját szemszögemből nézve kicsit felemásra sikeredett a Tour de Hongrie, mert sajnos a pontszerzés nem jött össze. Pont a királyszakaszon jött ki a fáradtság, valószínűleg az egész héten át tartó melegről, illetve az sem segített, hogy nem sikerült rendesen kipihenni magunkat a kollégiumi szállásokon. A királyetapon Mátrafüred után egyszerűen nem volt erő a lábamban, és nem tudtam menni az elejével, így végül a 32. helyen végeztem. A külföldi csapatok, az Amplatz, Lovassy Krisztián csapata, a Differdange elég komoly erőt képviseltek, de a szlovákok is nagyon erősek voltak, így egy komoly nemzetközi mezőny jött össze” - értékelte a Tour de Hongriet Molnár István. A magyar bajnok kerékpáros úgy gondolja, az, hogy végül nem jött össze számára a pontszerzés, amivel közelebb kerülhetett volna az riói kvalifikációhoz, a negyedik, a Karcag és Kékestető közötti 145 kilométeres, a Tour de Hongrie királyszakaszának titulált etap miatt alakulhatott így, ott mehetett el számára egy jobb összetett helyezés, az utolsó napon pedig hiába próbálkozott több alkalommal is a szökéssel, a magyar bajnoki mezben ezt nem volt könnyű megtennie, figyeltek rá, és nem engedték, hogy meglépjen a mezőnytől. „Óriásit dolgoztak értem a srácok, a csapattársaim, folyamatosan próbáltak óvni, csapatszinten nagyon jól működtünk. Nem emelnék ki egyetlen szakaszt sem, inkább az egész hetet mondanám, nagyon szuperül meg volt szervezve az egész verseny. Az út mentén folyamatosan buzdítottak bennünket, a harmadik szakaszon, Abony és Karcag között egy komplett Mugenrace-es szurkolótábor biztatott bennünket. A mezőnyből is kérdezték, hogy milyen fan csapatunk van, mi nem is tudtunk erről, de ez egy nagyon jó érzés volt” - tért ki a verseny hangulatára Molnár István, amit az utolsó szakasz befutójánál, a Budai Várnál tapasztalható nézősereg is megerősített, ami valójában olyan volt, mint egy háromhetes nagy körverseny egy-egy szakaszánál. Molnár István legközelebb az augusztus 30-án rajtoló Croatia-Slovenia 1.2-es kategóriájú versenyen áll rajthoz, ahol még szerezhet UCI-pontokat, amivel megnyílik az esélye a riói kvóta felé, ezen pedig a csapatnál is dolgoznak, hogy a magyar bajnok kerekes olyan versenyeken tudjon részt venni, ahol minél több pontot gyűjthet. „Kusztor Péternél is volt esély a pontszerzésre, de ő sem volt a pontszerző helyek közelében sajnos. Az ország így egy kicsit nehéz helyzetben van, de még nem reménytelen a dolog” - fogalmazott Molnár István.

Bár nem az előzetes tervek alapján alakult a Tour de Hongrie, még nincs minden veszve a szegedi csapat magyar bajnok bringásának! KLIKK:http://szegedma.hu/?p=559170

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.