Közélet

Kamionnal nevelik környezettudatosságra a fesztivállakókat

Kamionnal nevelik környezettudatosságra a fesztivállakókat

2015. augusztus 27., csütörtök
Kamionnal nevelik környezettudatosságra a fesztivállakókat
nfh_szin01kf

Hogyan lehetünk környezettudatosak? Mit vegyünk és mit tegyünk, hogy sokáig élvezhessük a természet csodáit? Ezekre a kérdésekre ad választ a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság interaktív játékokkal felszerelt kamionja, ami szerdán Szegedre is begördült.

Szerdán a pláza előtt parkolt le hosszabb időre a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kamionja, a szegediek itt ismerkedhettek meg először a több mint 30 várost érintő országos kampánnyal. Csütörtök délelőtt a SZIN fesztiválozói már az NFH kamionra ébredtek, a Tisza-parti városban ugyanis két állomást is érintenek a szervezők.

Sebők Ágnestől

, a „Fenntartható életmód a fogyasztóvédelem eszközrendszerén keresztül” elnevezésű akció szervezőjétől megtudtuk, a kamionban négyféle interaktív játékkal, installációkkal, s különféle nyereményekkel várják a fesztivállakókat. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a fogyasztásból, a fogyasztói magatartásból eredő környezeti problémákra, méghozzá a napi és a háztartáshoz kapcsolódó szokásokon keresztül szemléltetve. Ilyen játék például válaszd a helyi és a minél kisebb szállítási távolságot igénylő termékeket, a használj környezetbarát tisztítószereket, vagy a válaszd a környezetbarát csomagolású termékeket tematikára épülő megmérettetés.

nfh_szin02kf

A rendezvénysorozat küldetése mellé a hazai zenei világ képviselője

Molnár Ferenc Caramel

is odaállt, plüssmackóval készült fotója - mely egyébként a rendezvény kabalája, s kisebb méretekben meg is lehet nyerni otthonra - már az országos sajtót is bejárta.

Kamionra fel! Szeged az első állomása a 30 várost érintő körútnak. http://szegedma.hu/?p=562998

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.