Bulvár

Cápafogat és páviánkoponyát találtak csomagokban a Liszt Ferenc repülőtéren

Cápafogat és páviánkoponyát találtak csomagokban a Liszt Ferenc repülőtéren

2015. augusztus 8., szombat
Cápafogat és páviánkoponyát találtak csomagokban a Liszt Ferenc repülőtéren

Védett állatfajok csontjait, köztük cápafogat és páviánkoponyát találtak három csomagban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A NAV az MTI-nek küldött szombati közleményében azt írta, mivel a küldemények behozatalához nem voltak meg a szükséges engedélyek, ezért a pénzügyőrök természetkárosítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek. Az első küldemény Mozambikból érkezett, melyből több különböző koponya került elő, köztük egy páviáné is. A második csomag egy cápafogat rejtett, amelyet Kínából akartak egy magyarországi címzett részére eljuttatni. A harmadik, Argentínából érkezett csomagban két pekari (vaddisznóhoz hasonló, Közép- és Dél-Amerikában elterjedt állat) bőrét találtak meg a pénzügyőrök. A Földművelésügyi Minisztérium biodiverzitás és génmegőrzési osztályának előzetes szakvéleménye megerősítette a pénzügyőrök gyanúját; eszerint a főemlősök valamennyi faja, valamint a nagy fehér cápa, szerepelnek a veszélyeztetett vadon élő állatfajok nemzetközi kereskedelméről szóló jogszabályokban, így ezeknek a Magyarországra történő behozatalához engedélyek szükségesek. A NAV emlékeztetett arra, hogy idén eddig 12 alkalommal találkoztak már természetkárosítás nyomaival a repülőtéren. Számos esetben kerültek elő étrend-kiegészítők és különféle gyógyhatású készítmények, élő állatok és növények, illetve állatokból készült divatcikkek, köztük táskák, órák és cipők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.