Közélet

A hőség miatt elhalasztják a sávszűkítéssel járó munkát az M7-esen

A hőség miatt elhalasztják a sávszűkítéssel járó munkát az M7-esen

2015. augusztus 7., péntek
A hőség miatt elhalasztják a sávszűkítéssel járó munkát az M7-esen
Hõség - Hõségriadó Budapesten

Elhalasztják augusztus 24-ig a sávszűkítéssel járó felújítási munkát az M7-es autópálya fővárosi bevezető szakaszán - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Marczin Bence

tájékoztatása szerint

Tasó László

, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtök este döntött így, a hőségriadó miatt. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkársága pénteken kora reggel arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szaktárca az M3-as és M5-ös autópályákon megkezdett vagy a közeljövőben indítani tervezett munkálatokra is időbeli korlátozást rendelt el. Az M7-esen az elválasztósávok felújítása csütörtökön kezdődött, az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 18-as és a 12-es kilométerszelvények között. Forgalomterelés az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 18-as és a 12-es kilométerszelvények között, az érdi csomóponttól az M1/M7-es autópálya közös szakaszán lesz. A pénteki közlemény arról tájékoztat, hogy Tasó László utasítása szerint az M3-as autópályán a meghosszabbított hőségriadó időtartama alatt, augusztus 11-e éjfélig kizárólag este 20 és hajnali 4 óra között dolgozhatnak a kivitelezők. Az M5-ös autópályán legkorábban augusztus 12-én 0 órától szervezhető munkavégzés. A közlemény megerősíti, hogy az M7 autópályán megkezdett munkákat az államtitkár a balatoni idegenforgalmi főszezon végéig, augusztus 24-én 0 óráig leállíttatta. A minisztérium közleményében emlékeztetett, hogy a Magyar Közút az Érj haza biztonságban! országos program részeként összesen 36 kilométeren végez közlekedésbiztonsági fejlesztéseket az M3, M5 és M7 autópályák legforgalmasabb szakaszain. Az ideiglenes forgalomkorlátozásokkal járó beavatkozások - mint például beton terelőfal és a hozzá kapcsolódó fényvédelem, acél szalagkorlát telepítése az elválasztósávban - eredményeként jelentősen csökken a pályaelhagyásos balesetek száma, a frontális ütközések kockázata.

Rogán kérte a sávszűkítés feloldását

Az M7-es autópálya sávszűkítésének feloldását kérte a hőség miatt a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezetőjétől - értesült az M1 aktuális csatorna.

Rogán Antal

azt javasolta, hogy csak augusztus 20. után folytassák a munkálatokat - hangzott el. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel azt közölte, hogy csütörtökön kezdődik az M7-es autópályán az elválasztósávok felújítása. Forgalomterelés az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 18-as és a 12 kilométerszelvények között, az érdi csomóponttól az M1/M7-es autópálya közös szakaszán lesz - állt a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.