Közélet

Új formában hirdeti tartósan üres üzleteit az IKV

Új formában hirdeti tartósan üres üzleteit az IKV

2015. július 2., csütörtök
Új formában hirdeti tartósan üres üzleteit az IKV
ikv_sajtotajekoztato01kf

QR-kódot is tartalmazó újrahasznosított papírból készült plakátokkal tapétázzák ki az IKV üresen álló üzlethelyiségeit Szegeden. Az önkormányzati cég ezzel egységes arculatot hoz létre, és interneten is várják leendő bérlők jelentkezését, illetve a helybéliek véleményét.

Nem szegedi sajátosság, hogy kiüresedik a belváros és egyre kevesebb az üzleti bérlő – mondta márciusban

Kardos Kálmán

, az IKV Zrt. vezérigazgatója, aki

életszerűtlennek nevezte a bérleti jogot

, s már akkor a üzlethelyiségek bérleti jogának kivezetését készítette elő az önkormányzati cég. Végül a közgyűlés egy kettős konstrukció mellett döntött, a bérleti jogra vagy a bérleti díjra lehet licitálni.Az üresen álló üzletek kiajánlására, bérbeadásának elősegítésére most új konstrukciót dolgozott ki az IKV Zrt. Kardos a félig-meddig kihalt Wagner-udvarban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy minden egyes, a kezelésükben üzlethelyiséget újrahasznosított papírból készült plakátokkal fognak lefedni, melynek nem pusztán az a célja, hogy eltakarja az üres üzletet, hanem információkat is szerezhetnek a leendő bérlők. A „Találd ki! Javasolj!” szlogenű plakátokon úgynevezett QR-kódot is találhatunk, mely okostelefonnal elnavigálja az érdeklődőt az IKV honlapjára, ahol az adott üzlet minden paraméteréről részletes információkat találhatunk, és akár 3D-s sétát is tehetünk. Az

IKV weblapja

mellett egy

ingatlanos oldalt

is felkereshet bárki, mindkét helyen lehetőség van arra, hogy javaslatokat is tegyenek a szegediek, hogy milyen profillal rendelkező üzletet szeretnének az adott helyiségben, illetve az érdeklődő bérlők jelentkezését is várják. Kardos Kálmán hozzátette, a 3D-s bejárás egyelőre nem érhető el minden általuk kezelt ingatlan esetében, de egy-két héten belül elkészülnek a munkával.

ikv_sajtotajekoztato03kf

Érdemes tudni, hogy az üzletek nagy része nem áll pályáztatás alatt, de ha az interneten több érdeklődőt látnak, akkor a soron következő kiírásnál előre veszik az adott helyiséget. Az IKV vezetőjétől megtudtuk, Szeged belvárosában viszonylag kevés üres üzletük van, s amelyikre nem helyeznek ki plakátot, annak van vagy bérlője, vagy magántulajdonban van. „Ez az utolsó lélektani pillanat, amikor alacsonyak az árak az üzletek és a lakások esetében egyaránt” – hívta fel a figyelmet a cégvezető, s utalt a Budapesten tapasztalható jelentős áremelésre, ami véleménye szerint Szegedre is be fog gyűrűzni néhány hónapos késéssel. Az érdeklődés növekedését egyébként már most is tapasztalják, mint elmondta, volt olyan lakásuk, amire 14-en jelentkeztek bérlőnek. A bérleti díjak csökkentését nem tartja indokoltnak a vezérigazgató, hiszen egyrészt élénkül a gazdaság, másrészt a hasonló méretű városokat végignézve az mondható el, hogy a szegedi bérleti díjak a középmezőnyben vannak. Kardos Kálmán megjegyezte, már csak azért sem csökkenthetnek, mert ezen bevételekből pótolják ki a szociális bérlakások fenntartásához szükséges összegeket.

QR-kódot is tartalmazó újrahasznosított papírból készült plakátokkal tapétázzák ki az IKV üresen álló üzlethelyiségeit Szegeden - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=551070 Posted by Szegedma Hírportál on2015. július 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.