Gazdaság

Továbbra is özönlenek az idős használt autók Magyarországra

Továbbra is özönlenek az idős használt autók Magyarországra

2015. július 7., kedd
Továbbra is özönlenek az idős használt autók Magyarországra

Továbbra is özönlenek az idős használt autók Magyarországra az első fél év során 29,9 százalékkal emelkedett a külföldről magánimport keretében behozott kocsik száma - ismertette a Das WeltAuto az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Az idei első fél év során 57 277 magánimportban behozott kocsira kértek új rendszámot. Főként a magasabb kategóriájú, ám tíz évnél idősebb, pár százezer forintos, gyakran ismeretlen előéletű, korszerűtlen példányok érkeznek az országba, holott ezek a legkockázatosabbak az új tulajdonos számára - mutatott rá Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója. A külföldről behozott gépjárművek között a felső- (13 936 autó), illetve alsó-középkategóriás (12 984 autó) és az egyterű (10 361 autó) gépkocsik voltak a legnépszerűbbek. A legtöbben Volkswagent, Fordot, Opelt, BMW-t és Audit importáltak.

Frank György

szerint a folyamat hasznos is lehetne a magyar automobilitás szempontjából, ha jó minőségű, fiatal autók érkeznének, mivel így az alacsony számú újautó-eladások miatt keletkező lyukakat tömné be a piacon. A márkaigazgató óvott az ismeretlen előéletű autók megvásárlásától, egyben a kockázat csökkentése érdekében azt javasolta a vevőknek, hogy az adásvételi szerződés aláírása előtt vigyék el a kocsit márkaszervizbe, ahol pár tízezer forintért átvizsgálják. A Das Weltauto a Volkswagen csoport használtautó márkája, 2001 óta van jelen Magyarországon, 33 értékesítőhellyel rendelkezik országszerte, ezzel meghatározó piaci szereplő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.