Kultúra

Szegedi színészek is bohóckodnak a Tévedések vígjátékában + FOTÓK

Szegedi színészek is bohóckodnak a Tévedések vígjátékában + FOTÓK

2015. július 24., péntek
Szegedi színészek is bohóckodnak a Tévedések vígjátékában + FOTÓK
tevedesek_vigjateka_kozonsegtal08kf

Shakespeare fergeteges humorú komédiája a Tévedések vígjátéka a Szegedi Szabadtéri Játékok soron következő előadása, melyet Kerényi Miklós Gábor KERO állít színpadra. Hosszú évek kihagyása után a próza műfajában ezzel a darabbal tér vissza a szegedi deszkákra, mellyel örömszínházat ígér a közönségnek.

Különleges képi világgal felturbózott, őrült darab – ezen a véleményen van

Kerényi Miklós Gábor

rendező, s vele a pénteki közönségtalálkozón megjelent színészek és alkotók is, akik a Szegedi Szabadtéri Játékok következő produkcióját, a Tévedések vígjátékát állítják színpadra. Ahogy az első napvilágot látott díszlettervekből sejteni lehetett, nem mindennapi látvány tárul majd a közönség elé a premier napján: a Közel-Keletet megelevenítő hangulat egy fennforgásoktól sem mentes univerzumot varázsol a Dóm térre. Mit is jelent az őrület, s mit jelent manapság befogadónak vagy kitaszítottnak lenni? – ezen kérdések mentén álmodta meg a különleges látványvilágot

Horgas Péter

díszlettervező, ahol a színpadi térben kitüntetett figyelem jut a gyűrűs forgó színpadnak.

Szabó Győző

megítélése szerint, ha egy rendező motoros színészt keres, biztosan az ő nevével találkozik a „művészek gyűjteményében”. Mivel még sosem dolgozott együtt KERO-val, rögtön igent mondott a megkeresésnek. Bár eddig csak „légmotoron” próbálhatott, az is kiderült, az utak királya a napokban, egy kamion hátán érkezett meg Szegedre, mely megszólalásig olyan, mint saját járgánya. Szabó Győzővel ellentétben (akit tavaly a Háry Jánosban láthatott a közönség)

Vajda Vilmos

még sosem lépett színpadra a Dóm téren. Kiderült, KERO-val egy rádióműsorban találkozott, s bár akkor nem volt felhőtlen a kapcsolatuk, nagy örömmel vállalta Dr. Csipet tanár úr szerepét.

Huzella Júliát

még a tavalyi évben kereste meg a rendező azzal: lenne egy kurtizán szerep számára, amit azért szeretne neki adni, mert korábban már játszott hasonló karaktert. A színésznővel egyébként egész családja elutazott, így most a próbák közötti szünetet vagy az újszegedi strandon, játszótereken, nyugodtabb pillanatokban pedig városnézéssel töltik.

tevedesek_vigjateka_kozonsegtal13kf

Bezerédi Zoltán

, aki Angelo ékszerészt játssza a Tévedések vígjátékában több alkalommal is dolgozott már KERO oldalán, ennek ellenére a felkérés pillanatában még nem tudta, milyen szerepet szán neki a rendező. A sors iróniája, hogy Békéscsabán, a Jókai Színházban ugyancsak ebben a darabba hívták, ott

Csiszár Imre

rendezésében Ephesusi Antipholus karakterét ölti magára. A szegedi előadásban nem főszerepet, de főbb szerepet kapott: az ékszerész ugyanis az, aki tetteivel közelebb visz az igazság megértéséhez. Több szegedi színész is felbukkan a darabban: közülük a pénteki közönségtalálkozón

Szilágyi Annamária

és

Jakab Tamás

mesélt a próbák körüli kihívásokról. Szilágyi Annamária azt monda, a Tévedések vígjátéka arra is remek alkalom, hogy olyan színészekkel ismerkedjen és játszhasson, akikkel egyébként nem biztos, hogy lehetősége lenne. Viccesen azt is megjegyezte, mivel KERO dús idomokkal megáldott hölgyet keresett Luca, a szobalány megformálására, végre a diétájával is felhagyhatott.

Csuja Imre

talán az, aki bár főszerepet élvez Shakespeare vígjátékában, Solinus herceg bőrében mégsem tudja, mi folyik a birodalmában: nem érti, ki kinek a barátja, cinkosa vagy éppen ellensége. Kikérte magának, hogy karakterét őrültnek titulálják, Efezus uralkodója egyszerűen belezavarodik abba a szövevénybe, amit teremtettek körülötte. A komédiát július 31-én láthatja a közönség a Dóm téri színpadon.

Örömszínházat, fergeteges humor és feledhetetlen látványvilágot ígér a Tévedések vígjátéka.A Szabadtéri előadás közönségtalálkozójáról itt olvashat: http://szegedma.hu/?p=555491

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.