Közélet

Összesen két cég gyárt BCG-oltást az unióban

Összesen két cég gyárt BCG-oltást az unióban

2015. július 18., szombat
Összesen két cég gyárt BCG-oltást az unióban

Az Európai Unióban összesen két cég, egy dán és egy bolgár gyárt BCG-oltást - mondta Horváth Ildikó, Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet stratégiai igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Dánielisz Ágnes

, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) járványügyi főosztályának vezetője pénteken jelentette be, hogy globális vakcinahiány miatt átütemezi a BCG-oltások beadását az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. A beszállító cég az MTI-vel azt közölte: a dán gyártó szeptemberre látja ismét biztosítottnak az oltóanyag-szállítást.

Horváth Ildikó

a hírműsorban úgy vélte: járványügyi szempontból is fontos átgondolni, elegendő-e csak két olyan cég az unióban, amelyik ilyen vakcinát gyárt. A stratégiai igazgató információi szerint már folyamatban vannak a tárgyalások a bolgár céggel a vakcinák pótlásáról, de - tette hozzá - ebben a tisztifőorvosi hivatal a kompetens. A szakember hangsúlyozta azt is, hogy bár a betegséggel kapcsolatos magyarországi adatok nagyon kedvezőek, de a védőoltásra szükség van, leginkább azért, hogy a következő generáció is védve legyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.