Közélet

Nagy volt a nyüzsgés a Tappancs-fesztiválon + FOTÓK

Nagy volt a nyüzsgés a Tappancs-fesztiválon + FOTÓK

2015. július 12., vasárnap
Nagy volt a nyüzsgés a Tappancs-fesztiválon + FOTÓK
tappancs_nap01_gs

A legaktívabb Tappancs-rajongók már fél órával a programsorozat kezdete előtt elfoglalták állasaikat az újszegedi ligetben. Idén az ebek és emberek szerencséjére nem köszöntött olyan kutya meleg nap a tappancsosokra, mint tavaly, a szabadtéri medence körül sem volt nagy a nyüzsgés. A hosszú szőrű kuvaszok persze még így is lógatták a nyelvüket, nem úgy a mindig élénk corgik és a játékra kapható tacsik.

Az immár tizennegyedik Tappancs Állatfesztivál célja, hogy összehozza a kiskutyákat a nagyokkal, s a kutyatulajdonosokat a kutyátlanokkal. Az egész napos rendezvényen nemcsak azokat várták, akik négylábúakat tartanak, hanem azokat is, akiknek ilyen-olyan okoknál fogva nincs lehetőségük megosztani életüket egy kutyával. Hiszen ősidők óta tudjuk, ők az ember legjobb barátai, sok gyereknek pedig csak az állatfesztiválon jut lehetősége átélni ezt a köteléket és közelebbről megismerkedni egy-egy fajtával.

Bálintnak

nagy áttörés volt a vasárnapi Tappancs nap, korábban ugyanis igen távolságtartó volt a kutyákkal szemben.

Erdélyi Noémi

terápiás kutyái, Mazsi és Tádé közös erővel azonban végre megtörte a jeget: a kisfiú már nem retteg a szabadjára engedett ebektől sem. A kutyadoktorok új oldalukról is tanúbizonyságot tettek, nemcsak a gyerekpszichiátrián kezelt kis betegeket, vagy az idősek otthonában élő, gyakran magányos embereket képesek felvidítani, hanem türelmes és közvetlen természetükkel a fóbiákat is kezelni tudják. A terápiás kutyusok egyébként egy félórás bemutató keretében bebizonyították, milyen esetekben lehet szükség otthon négylábú gondviselőkre.

tappancs_nap22_gs

A vasárnapi fesztivál első attrakciójaként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság kutyái nyűgözték le a közönséget; szűnni nem akaró tapsorkánt gyűjtöttek be a drogkeresési bemutatón. A terápiás kutyusok mellett a Csibész kutyasuli növendékei is visszatérő vendégek a tappancsos rendezvényeken, ezúttal a játékos engedelmesség mintaképeiként álltak a sétálóutca képzeletbeli színpadára. Az engedelmes kutyusok ügyességéről délelőtt és délután is meggyőződhetett a közönség, zákányszéki Madárkert előadásában pedig a felelős kisállattartásról tudhattak meg többet az érdeklődők.

tappancs_nap12_gs

Köztudott, hogy a Tappancs-szépségverseny bírái egyedi szempontrendszer alapján pontozzák a felsorakozó kutyusokat, hiszen állatmentők lévén a befogadott, ivartalanított ebeket plusz előnyökkel jutalmazzák.

Szerencsés Tillától

, a Tappancs Alapítvány kuratóriumi tagjától megtudtuk, 2003-as fennállása óta 7000 állaton segített közvetve vagy közvetlenül a közösség, ami egyrészt az elhivatott munkatársaknak és önkénteseknek, másrészt az állatszerező szegedieknek köszönhető. A Tappancs-tanya ugyanis az országban egyedülálló módon a helyiek összefogásából épülhetett fel, ami jelenleg 160 kutyusnak és több mint 20 cicának ad átmeneti otthont. Mivel a menhelyen orvosi közbejárulás nélkül nincs altatás, a kennelek folyamatos telítettsége miatt már a Tappancs is várólistával dolgozik. Fontos tehát, hogy minél több négylábú gazdára találjon. Szerencsés Tilláék ezért legkedvesebb ebeiket is elhozták a tanyáról, hogy gazdi és kutyus végre egymásra találjon.

Kiskutyák és nagykutyák találkoztak az újszegedi ligetben. Sok-sok fotó a Tappancs-fesztiválról!http://szegedma.hu/?p=553088

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.