Kultúra

Ismét táncra perdült Szeged + FOTÓK

Ismét táncra perdült Szeged + FOTÓK

2015. július 10., péntek
Ismét táncra perdült Szeged + FOTÓK
martin_gyorgy_neptancfesztival021_mm

Szegeden csaknem fél évszázada, 1966 óta rendeznek nyaranta néptáncfesztiválokat. Ezúttal is több száz táncos mutatkozik majd be és ad számot tehetségéről és tudásáról a IX. Martin György Országos Néptáncfesztiválon.

A hagyományokhoz híven látványos menettánccal vette kezdetét a több száz táncost felvonultató IX. Martin György Országos Néptáncfesztivál, a Széchenyi térről a Dugonics téren felállított színpadig csodálhatták meg a belvárosban sétálók a színes zenés forgatagot. A napfény városában 1966 óta rendeznek néptáncfesztiválokat, a páros években nemzetközi találkozókat tartanak, míg a páratlan esztendőkben országos összejöveteleket szerveznek. Idén összesen hat csoport fellépését tekinthetik meg a népzene- és néptánc kedvelők július 10-étől Szegeden, a négy magyarországi együttesen kívül határon túli csoportok is bemutatkoznak, a horgosi Gubanc Táncegyüttes és a zilahi Terbete Táncegyüttes érkezik a napfény városába. A fesztiválon fellép továbbá a szegedi Délikert Táncegyüttes, a nyíregyházi Igrice, a Szeged Táncegyüttes, valamint a budapesti Vadrózsák Néptáncegyüttes. A talpalávalóról a szabadkai Juhász Zenekar gondoskodik, akiket nem kell bemutatni a folklórkedvelő szegedi közönségnek. A Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvány és a Martin György Néptáncszövetség fesztiváljának

programjai

ingyenesen látogathatóak, a néptáncestekre azonban jegyet kell igényelni az IH Rendezvényközpontban vagy a helyszínen, a kisszínházban.

Elkezdődött a IX. Martin György Országos Néptáncfesztivál - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=552816

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.