Közélet

Fidesz: Brüsszel ezúttal is a külföldi multik érdekeit védi

Fidesz: Brüsszel ezúttal is a külföldi multik érdekeit védi

2015. július 15., szerda
Fidesz: Brüsszel ezúttal is a külföldi multik érdekeit védi

Brüsszel ezúttal is a külföldi multik érdekeit védi - reagált a Fidesz-frakció arra, hogy az Európai Bizottság szerdán úgynevezett vizsgálatot indított az élelmiszerláncok által fizetendő felügyeleti díj és a dohánytermékek kereskedelmét terhelő egészségügyi hozzájárulás miatt annak kiderítésére, hogy a két intézkedés összhangban áll-e az unió állami támogatásra vonatkozó szabályaival.

A Fidesz szerint az extraprofittal rendelkező ágazatokat sújtó különadók az új magyar adórendszer fontos részét képezik, igazságosabbá és kölcsönössé teszik a közteherviselést, hozzájárulnak a költségvetési egyensúlyhoz és fontos társadalmi célokhoz. Az élelmiszerlánc-felügyeleti díjból az élelmiszer-biztonságot javító intézkedéseket tud végrehajtani az állam, a dohánytermékek kereskedelmét terhelő egészségügyi hozzájárulásból pedig az új budapesti kórház megépítését tudják támogatni - írták. Hozzátették: arra kérik a kormányt, a különadókat, ahogy eddig, úgy most is védje meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.