Közélet

Csongrád megyei Jobbik: a megyei önkormányzat segítsen megmenteni a szegedi papucsot!

Csongrád megyei Jobbik: a megyei önkormányzat segítsen megmenteni a szegedi papucsot!

2015. július 15., szerda
Csongrád megyei Jobbik: a megyei önkormányzat segítsen megmenteni a szegedi papucsot!
szuret_iparos_nap_mj-037

A megyei önkormányzat segítségét kéri a Jobbik megyei frakciója közleményében a szegedi papucs megmentése érdekében.

A Jobbik Csongrád megyei frakciója felkéri a Csongrád megyei Önkormányzat elnökségét, hogy tegyen érdemi lépéseket a szegedi papucs megmentése érdekében. Azt, hogy a szegedi városvezetés nem méltatja kellő figyelemre a Magyar Értéktárban szereplő kiemelkedő nemzeti értéket, és nem tesz semmit a megmentése érdekében, szinte – sajnos - természetesnek gondoljuk, de úgy érezzük, hogy a megye vezetésének nem szabadna tehetetlenül szemlélni a történteket. A Szegedi Papucs Látványműhelyt működtető gazdasági társaság, és a díszes lábbeli jövőjének a megteremtése érdekében szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban történő lehetséges elhelyezésre. A műhely a Skanzenben történő működtetése érdeke lehetne az emlékparknak is, és nem utolsó sorban ez a helyszín forgalmat tudna generálni, biztosítva a készítők megélhetését. Általunk másik lehetőséget is ajánlva,

Toroczkai László

, Ásotthalom polgármestere is felajánl egy ingatlant hasonló hasznosításra. Ezen utolsó esélyek egyikét kellene megragadni, hogy ne csak emléktábla őrizze ezt a szegedi, és egyben megyei hagyományt.

>Szabó Zoltán Ferenc Dudás Zoltán Toroczkai László Kiss Attila

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.