Közélet

Szeged sportjáért lobbizott Kothencz János - mozoghasson mindenki!

Szeged sportjáért lobbizott Kothencz János - mozoghasson mindenki!

2015. június 4., csütörtök
Szeged sportjáért lobbizott Kothencz János - mozoghasson mindenki!
IMG_0430

A Fidesz-L.É.T. önkormányzati képviselője Kiss Norbert helyettes államtitkárral a Szegedre tervezett sportberuházások mellett a hátrányos helyzetűek sportolási lehetőségeiről egyeztetett.

Ahogy arról már beszámoltunk, csütörtökön

Szegedre látogatott

az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára.

Kiss Norbert

találkozott és megbeszélést folytatott

Kothencz Jánossal,

a Fidesz-L.É.T. önkormányzati képviselőjével is, akivel a helyi sportberuházások előremozdításáról, valamint a hátrányosan helyzetűek sportolási lehetőségeinek fejlesztéséről cseréltek eszmét. A képviselő nem csak a Szegedre tervezett sportberuházásokért, így többek között az új uszodáért és kézilabdacsarnokért is lobbizott, hanem a széles rétegeket érintő egyedi projektlehetőségeket is felvázolt. "Egyetértettünk abban, hogy a versenysport támogatása mellett kiemelten fontos a Szegeden és a környéken élő, hátrányos helyzetű fiatalok mozgási, sportolási esélyének megteremtése, illetve növelése. Kothencz Jánosnak szívügye, hogy fel kell karolni azokat, akiknek anyagi okokból, utazási körülményeik folytán vagy más nem nyílik erre lehetőségük. Javasoltam, hogy ennek megoldására kezdjenek konzultációt e témában a TAO-t felhasználó sportágakkal, sportszervezetekkel. Kothencz János örömmel vállalta, hogy a kezdeményezés élére áll. Számomra ez rendkívül előremutató, lévén magam is hasonló beállítottságú, gondolkodású ember vagyok. Minden segítséget megadok ahhoz, hogy külön programok induljanak a hátrányos helyzetűek sportolásáért, hiszen abban is megegyeztünk, hogy a hátrányos helyzetűek sportolása a jövő záloga. Ráadásul nem csak az ifjak felé kell fordulnunk, hanem minden korosztálynak meg kell adnunk a lehetőséget a rendszeres testmozgásra, a gyerekeknek, a kismamáknak, a szépkorúaknak" - mondta a SZEGEDma.hu-nak a megbeszélést követően Kiss Norbert.

Kothencz János Kiss Norbert helyettes államtitkárral a Szegedre tervezett sportberuházások mellett a hátrányos helyzetűek sportolási lehetőségeiről egyeztetett - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=544097

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.